Det Sagan om ringen-inspirerade massiva onlinespelet som varit under utveckling hos Amazon Game Studios ska ha lagts ned. Detta efter att Amazon och Tencent inte kunnat nå en överenskommelse angående spelets utveckling.

Under en tid har Amazon Game Studios arbetat på ett nytt massivt onlinespel (MMORPG) inspirerat av Sagan om ringen. Nu ska dock projektet ha lagts på is enligt en rapport från Bloomberg (betalvägg).

Anledningen ska vara att Amazon inte kunnat sluta ett avtal med Tencent vilket i slutändan markerade slutet för spelets utveckling. Onlinespelet utvecklades av Amazon Game Studios tillsammans med Athlon Games. Den sistnämnda spelstudion ägs av Leyou Technologies Holding Ltd. som i sin tur köptes upp av Tencent under december månad förra året.

Det är detta uppköp som sedan lett till en dispyt mellan Amazon och Tencent som nu har Athlon Games ägare under sitt flagg. Exakt vad dispyten gick åt på är oklart men en representant från Amazon ska ha bekräftat utvecklingens problem till Bloomberg.

Det återstår att se om utvecklingen av spelet som först avtäcktes för två år sedan kommer att kunna startas upp igen i framtiden. I dagsläget står det dock klart att ännu en speltitel från Amazon Game Studios går upp i rök. Studion planerar att lansera ett annat MMORPG vid namn New World under augusti månad efter flera förseningar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid