Googles modulära smartphone Project Ara kommer allt närmare en lansering och nu avslöjar teknikjätten hur kunder kommer att kunna skräddarsy sin mobiltelefon genom en smidig onlinebutik med stora valmöjligheter. Konsumenter kommer få välja mellan olika komponentmoduler som även kan anpassas med egna foto eller bilder.

Att bygga sin egen personliga mobiltelefon låter nog som en dröm för de flesta men det är precis vad Google vill åstadkomma med sitt ambitiösa Project Ara. Konceptet bygger på en modulär smartphone med en stomme som utrustas med olika anpassade komponentmoduler för att lägga in funktionalitet som kamera, extra batteri, lagringsenhet och liknande. Tanken är att användare ska kunna välja att matcha olika former av moduler och på så sätt skapa en mobiltelefon efter sina egna preferenser. Exempelvis lägga in en extra batterimodul eller satsa på en mer påkostad kameralins. Google pratar även om andra mer udda moduler som dedikerade högtalarelement eller moduler som möjliggör en kamera med nattseende.

Project Ara är fortfarande i utvecklingsstadie men nu har Google avslöjat mer detaljer kring hur man planerar att sälja sin modulära telefon.

Skal som skrivs ut med 3D-skrivare

Tanken är att konsumenter själva ska få designa och konfigurera sin telefon och det ska göras i en smidig onlinbutik där man inte bara väljer vilka komponentmoduler man ska matcha utan rent estetiskt ska kunna personifiera sin telefon med bilder eller foto på baksidan av modulerna. Bakstyckets moduler ska kunna skrivas ut med 3D-skrivare och på så sätt personiferas helt efter kundens egna önskemål.

 

I onlinebutiken ska man kunna få tips på passande moduler genom relevans kopplat till dina aktiviteter på sociala nätverk och även få en överblick på hur den slutgiltiga telefonen kommer att se ut och givetvis totalkostnaden innan man lägger sin beställning.

Funktionalitet som matchar dagens toppmodeller

Google meddelar även att man initialt kommer att börja sälja Project Ara i Porto Rico för att testa marknaden. När exakt detta kommer att ske är däremot oklart. Företaget meddelade också att deras nästa prototyp som går under namnet Spiral 3 kommer att erbjuda moduler med funktionalitet och funktioner som är bättre eller på par med dagens premiumtelefoner. Samtidigt som mer budgetvänliga moduler kommer göra det möjligt att även bygga sig en mer prisvärd modell som senare kan uppgraderas med nya moduler.

Relaterade artiklar

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MarquzzDjinn1982GLaDER Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Erik Thorsell
Medlem

Ara är coolt, men än coolare är Phonebloks! Kolla in länken och gör något på det.

Djinn
Medlem
Djinn

[quote name=”GLaDER”]Ara är coolt, men än coolare är Phonebloks! Kolla in länken och gör något på det.[/quote]

Vad snackar du om Google Ara kommer från idén Phonebloks, det är samma sak. Phonebloks ville få ut idén och det har de gjort.

Marquzz
Medlem
Marquzz

Jag gillar detta, då kan jag uppgradera de bitarna jag vill som t.ex. bättre kamera och större batteri. Perfekt!