Alla ögon faller i dag på Apple som försöker ta sig in i en ny produktkategori genom att introducera Apple Watch. Klockan som visade i höstas har nu fått ett lanseringsdatum och ett pris. Som väntat kostar den billigaste versionen av Apple Watch 350 dollar och lanseras nästa månad. Apple Watch Edition har dock ett högre pris än många trott.

Apple är kända för att introducera nya produkter som följer en lång rad liknande produkter från många konkurrenter men som trots allt lyckas stå ut från mängden och sälja bättre än väntat. Med nya Apple Watch återstår det att se hur Apple klarar sig på en marknad som redan har många konkurrenter.

Guldversion dyrare än väntat

Apple Watch presenterades alltså redan i höstas men har nu fått både bekräftade priser och och ett lanseringsdatum. Som väntat kommer den billigaste versionen av Apple Watch att säljas i två storlekar för 350 dollar respektive 400 dollar när den lanseras i USA den 10 april. Detta gör produkten dyrare än många konkurrenter. Apple kommer dock att sälja tre olika huvudvarianter av klockan. Den billigaste varianten kallas Apple Watch Sport.

Den dyrare modellen av Apple Watch kommer att säljas för 550 dollar respektive 600 dollar i två olika storlekar under namnet Apple Watch. Apple Watch Edition kommer att säljas i en storlek med 18 karat guld för 10 000 dollar.

Apple har bekräftat att Watch kommer till Europa den 24 april men har inte bekräftat när produkten når Sverige. Mer information om Apple Watch och dess funktioner finns att hitta i vår tidigare artikel – Apple Watch – Den smarta klockan som känner dina fingeravtryck och mäter din puls.

  Apple Watch Sport Apple Watch Apple Watch Edition Motorola Moto360
Skärm 1,5 eller 1,7 tum
1,5 eller 1,7 tum
1,7 tum 1,56 tum
Processor Apple S1 Apple S1 Apple S1 TI OMAP 3630
Laddning Trådlöst med MagSafe-laddare Trådlöst med MagSafe-laddare Trådlöst med MagSafe-laddare Trådlöst via Qi-standard
Material Aluminium Rostfritt stål Guld Rostfritt stål
Pris 350/400 dollar 500/550 dollar 10 000 dollar 250 dollar

Relaterade artiklar


Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
DrivknutenNiaburethQuestion_TechS0urcerr0RStaafk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Skuggan7
Gäst
Skuggan7

Helvete vad ful den var. 😮
Apples glansdagar verkar vara över, aldrig i livet att jag sätter den där saken på armen …

Staafk
Gäst
Staafk

[quote name=”Skuggan7″]Helvete vad ful den var. 😮
Apples glansdagar verkar vara över, aldrig i livet att jag sätter den där saken på armen …[/quote]

Shit, bäst jag säljer mina äpple aktier 😀 😀 😀

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Befara icke! För 100 000 kr så får ni även bakåtkompatibilitet med denna prisvärda trotjänare:
https://www.nordichardware.se/Natverk/ethernetkabel-foer-90-000-kronor-utlovar-magiskt-digitalt-ljud.html
Ett klassiskt exempel på när billiga tillbehör släpps först, för att locka in den stora massan med riktigt låga priser. Garanterat framtidssäkrat för minst 5 år, så tänk er nu hur mycket ni spar på tillbehör av sådan kaliber när ni i framtiden slipper rusta upp inför eran 2nd gen apple watch!

Question_Tech
Gäst
Question_Tech

Alldeles för dyrt för det lilla man får, (sen är den ohyggligt ful också) jag väntar några år innan jag hoppar på ”smartwatch” tåget är nöjd med det armbandsur jag har nu, man lever ju efter mottot: Maximalt möjliga funktioner till minsta möjliga kostnad 😉

Niabureth
Medlem
Niabureth

[quote name=”Skuggan7″]Helvete vad ful den var. 😮
Apples glansdagar verkar vara över, aldrig i livet att jag sätter den där saken på armen …[/quote]

Smaken är som baken eller hur är det man brukar säga.;) Personligen förstår jag inte riktigt vad man skall ha klockan till nu när i princip ”alla” har telefoner (vilket bara det är jobbigt). Näh en onödig pryl om man ändå bär på sig en telefon (tycker jag).

Drivknuten
Medlem
Drivknuten

Ofta jag tittar på min schweiziska klocka på vänsterarmen och önskar att den blinkade i pastellfärger och såg ut som ett leksaksarmband som måste laddas varje kväll och inte går att diska med på armen. :-*