Kontrollpanelen, Inställningar? Vad är vad och vad gör jag var? I Windows kan det vara lite förvirrande hur man hittar till alla inställningar. I Windows 10 finns det dock ett läge som ger användare möjlighet att ändra alla inställningar för hela operativsystemet, från ett fönster – välkommen till GodMode.

Windows 10 är ett operativsystem som är lätt att anpassa, främst tack vare den oerhörda mängd inställningar som det har. Detta betyder att användare kan bestämma hur operativsystemet ska se ut och hur det ska fungera. Likt Windows 8 kan dock operativsystemets olika inställningar vara lite förvirrande. Det finns Kontrollpanelen och det finns inställningar som gör olika saker och ser olika ut. Som tur är finns det ett enkelt sätt att få alla inställningar samlade på ett ställe.

Enkelt sätt att bli Windows 10-gud

Det kallas GodMode och är faktiskt förvånansvärt enkelt att konfigurera. Det enda du behöver göra är att gå till skrivbordet, skapa en mapp och namnge mappen.

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Om du vill namnge funktionen något annat än GodMode kan du ändra texten före strängen av bokstäver och siffror till vad du vill. Din lilla mapp kommer nu transformeras till en genväg som leder till ett utforskarfönster som listar alla inställningar i hela operativsystemet, grupperade i bokstavsordning. Här kan du se de flera hundratals inställningar som finns i systemet för att snabbt och enkelt hitta den inställning du letar efter, eller kanske upptäcka en ny.

God_Mode

GodMode är ingen ny funktion för Windows 10 och fungerar minst lika bra med Windows 7 och Windows 8. I Windows 8 Pro får du tillgång till runt 270 olika inställningar, i Windows 10 Pro är denna siffra något längre och i Windows 10 Home finns det bara runt 230 inställningar, eftersom Home-versionen inte har lika många funktioner som Pro-versionen.

Det finns alltså gott om inställningar i Windows 10, många du kanske aldrig sett förut, så ta en titt och se vad du kan hitta. Kanske kan du stöta på någon ny favoritinställning som gör din dator lite bättre och lite mer personlig?

Obs! NordicHardware tar inget ansvar för eventuella problem som kan orsakas av ändringar i Windows 10:s inställningar.

Källa: Winsupersite

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ulf K Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Ulf K
Gäst
Ulf K

Är det inte enklare att starta group poliy editorn (gpedit.msc) och hantera
inställningarna därifrån?