Vad som ser ut att vara ett ingenjörsexemplar av AMD:s kommande processormodell Ryzen 9 5950X överklockad till sex gigahertz har nu hittats i Geekbench databas tillsammans med prestandasiffror.

AMD:s kommande flaggskeppsprocessor Ryzen 9 5950X med sina 16 kärnor och 32 trådar har till synes testats i den syntetiska testsviten Geekbench 5. Det ska röra sig om ett ingenjörsexemplar av processorn som överklockats till hela 6 gigahertz (GHz). Denna listas av databasen som del av en Apple iMac Pro, däremot är det i själva verket en så kallad ”Hackingtosh” som testats. Apple har således förmodligen inga planer på att lansera en Ryzen-baserad Mac-enhet innan det blir dags för företaget att exklusivt förlita sig på egna kretsar.

Enheten som testades lyckades samla ihop 17 448 poäng i den del av testet som nyttjar samtliga tillgängliga processorkärnor och trådar. I den del av testet som testar den enkärniga prestandan landade poängen på 2 024.

Twitter-användaren Harukaze5719 tag på sig ansvaret att sätta ihop ett diagram över hur detta ingenjörsexemplar står sig mot andra processorer på marknaden:

Denna påstådda Ryzen 9 5950X lägger sig en bra bit före sin föregångare Ryzen 9 3950X i både enkärnig och flerkärnig prestanda. Samma visa gäller även när processorns resultat ställs mot konkurrenten Intels Core i9-10900K.

AMD:s Zen 3-baserade processorer inklusive Ryzen 9 5950X kommer att landa på butikshyllorna den 5 november. Innan oberoende recensioner får publiceras är det värt att ta prestandasiffror med en nypa salt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid