Testresultaten för en AMD Ryzen 9 5900X som testats i CPU-Z påstås ha läckt ut. Visar sig siffrorna stämma kan den kommande processorn erbjuda upp till 25 procent högre enkelkärnig prestanda än Ryzen 9 3900X.

Vad som hävdas vara en bild på testresultaten för AMD:s kommande Ryzen 9 5900X som testats i CPU-Z cirkulerar nu på internet. Bilden visar både enkelkärnig och flerkärnig slutpoäng som lägger den en bra bit framför dagens processorer från AMD.

Denna kommande processor sägs komma utrustad med 12 kärnor och 24 trådar. I CPU-Z lyckas denna kamma hem en enkelkärnig slutpoäng på 652,8 och en flerkärnig poäng på 9 481,8. Detta kan då jämföras med dagens Ryzen 9 3900X som denna kommande processor klår med 25 procent i enkelkärnig prestanda och 15 procent i flerkärnig.

Värt att ha i åtanke är att ovanstående bild inte specificerar vilka klockfrekvenser processorn som testades kunde nå. Vilken plattform den testades på omnämns inte heller. Det är också värt att påpeka att bilden i sig inte går att bekräfta som äkta eller falsk. Således bör informationen tas med en nypa salt.

Huruvida Ryzen 9 5900X och dess kan komma att erbjuda den nivå av prestandaförbättringar som ovanstående bild hävdar återstår att se. AMD kommer att hålla ett Zen 3-centrerat event om en vecka där vi hoppas få mer information om de kommande processorerna. Fram till dess är det dock rykten och läckor vi får leva med.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid