Ännu en kommande APU-enhet från AMD i form av Ryzen 9 5900HX har nu detaljerats i testsviten Geekbench. Det rör sig om åtta kärnor, 16 trådar och potentiellt överklockningsstöd.

AMD:s kommande APU för bärbara datorer kallad Ryzen 9 5900X har nu hittats i Geekbench. Testsvitens databas listar numera en av Asus kommande datorer vid namn ROG Zephyrus GX551QS med den kommande processorn tillsammans med ett RTX 3080.

Geekbench bekräftat att det rör sig om en åttakärnig processor med stöd för Simultaneous Multithreading (SMT) vilket resulterar i totalt 16 trådar. APU-enhetens standardfrekvens listas som 3,3 GHz och turbofrekvensen ska enligt testet nå upp till 4,59 GHz. Något som pekar mot en klockfrekvensökning på 300 MHz jämfört med dagens Ryzen 9 4900HS.

Exakt vad denna HX-serie av enheter är för något återstår att se. Hur denna kan komma att skilja sig från AMD:s H och HS-serier är även det oklart. Däremot har spekulationer bollat med tanken att enheter som ingår i denna nya produktserie kan komma att erbjuda stöd för överklockning. Detta är dock endast spekulationer och inte något AMD själva har bekräftat.

Sett till prestandan hos enheten lyckades den kamma hem en enkärnig poäng på 1 423. Jämfört med dagens Ryzen 9 4900H är det en ökning på strax över 300 poäng. Dessvärre hamnar den nya enheten bakom sin föregångare när det kommer till flerkärnig prestanda. Här lyckades Ryzen 9 5900HX landa på 6 912 men Ryzen 9 4900HS håller en stark position med en slutpoäng på 7 071. Huruvida detta kan komma att ha förändrats till dess att den kommande APU-enheten lanseras återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid