Med den framtida processorserien Ryzen 7000 ryktas AMD gå från vanliga processorer och APU-enheter till integrerad grafik över samtliga produktsegment.

Ryktesmaskinerna inför framtida processorgenerationer från AMD har redan börjat gå på högvarv. Den senaste omgången rykten menar att AMD kan komma att slå ihop två av sina produktsegment. Specifikt hävdas det att tillverkaren planerar att inkludera integrerade grafikkretsar i samtliga processorer i Ryzen 7000-serien. Något som skulle slå ihop deras APU-enheter och vanliga processorer.

Det hävdas bli arkitekturen RDNA 2 som står för de integrerade grafikkretsarna. Några spekulerade mängden beräkningsenheter eller andra specifikationer har dock inte börjat cirkulera. I övrigt sägs denna Ryzen 7000-serie som går under kodnamnet Raphael baseras på arkitekturen Zen 4 och tillverkas på 5 nanometers tillverkningsprocess. Andra aspekter hos processorserien hävdas vara stöd för PCI Express 5.0 och internminnen av typ DDR5. Allt med en ny processorsockel i form av AM5.

Huruvida några av dessa ryktade processorplaner faktiskt stämmer återstår att se. AMD skulle kunna gynnas av att slå ihop samtliga processorsegment med integrerade grafikkretsar istället för att ha sina APU-serier. Det är dock något som tiden får utvisa hur företagets framtidsplaner faktiskt ser ut. I dagsläget är det en nypa salt som rekommenderas tillsammans med rykten och dylikt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid