Denna vecka har vi sett TSMC färdigställa sin senaste fabrik som ska fokusera på tillverkning av kretsar på tre nanometer. Samtidigt har AMD:s kommande Ryzen 7 5800U dykt upp i Geekbench och Apple ryktas öka M1-kretsen till 12 kärnor med det nya namnet M1X.

Denna vecka har en kommande APU-enhet från AMD hittats i Geekbench databas och visar goda prestandaframsteg jämfört med dagens enheter. Vi har även sett TSMC bekräfta att deras senaste fabrik för tillverkning av kretsar på tre nanometers tillverkningsteknik står redo. Vad som sägs vara Apples nästa processorkrets har också börjat cirkulera i rykteskretsarna.

 

Ryzen 9 4900H

AMD Ryzen 7 5800U hittas i Geekbench

Databasen för testsviten Geekbench 5 har nu uppdaterats med ett inlägg för AMD:s kommande Ryzen 7 5800U. Detta är en åttakärnig APU-enhet med 16 trådar och en turbofrekvens på upp till 4,4 gigahertz. Jämfört med dagens Zen 2-baserade enheter ser vi en prestandaökning på omkring 19 procent hos denna kommande enhet.

Läs mer hos Kitguru.

 

TSMC färdigställer 3 nm-fabrik

TSMC har nu bekräftat att tillverkarens senaste fabrik är färdigställd. Denna kommer att fokusera på tillverkning av kretsar baserade på tre nanometers tillverkningsteknik. Massproduktion i fabriken förväntas dra igång på allvar år 2022 och kunder som Apple förväntas bli en av de största kunderna.

Läs mer hos TechPowerUp.

 

Apple M1X ryktas komma med 12 processorkärnor

Det var inte allt för längesedan Apple avtäckte sin absolut första systemkrets som företaget självt tillverkat. Denna går under namnet M1 och driver de senaste modellerna av MacBook Air och MacBook Pro 13″. Redan nu har dock ryktesmaskinerna kring nästkommande krets snurrat upp till högvarv. Dessa menar att det kommer att röra sig om en tolvkärnig processorenhet med åtta högpresterande kärnor och fyra kärnor som fokuserar på lättare belastningar. Denna ryktade systemkrets sägs bli hjärtat i 2021 års MacBook Pro 16 tumsmodell.

Läs mer hos Hexus.

 

iPhone 12 mini och iPhone 12 Pro Max testas

Här i slutet av veckan vill vi också tipsa om några artiklar från vår systersajt Surfa. De har nämligen testat båda två av Apples senaste iPhones. Resultaten är intressanta. iPhone 12 Pro Max fick en Bäst i test-utmärkelse, Apples första sedan iPhone X. iPhone 12 mini beskrivs dock som ett ännu mer imponerande konststycke. ”Det är så imponerande att det kräver en applåd åt Apples ingenjörer”, skriver Joel på Surfa. Läs testerna här:

Test av Apple iPhone 12 Pro Max

Test av Apple iPhone 12 mini

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid