Kommande Ryzen 7 5800H, en av AMD:s Zen 3-baserade processorer för bärbara datorer har hittats i Geekbeck. Det rör sig om ett ingenjörsexemplar men ger en fingervisning mot vad vi kan förvänta oss från AMD under första halvan 2021.

Vad som kommer att bli en av medlemmarna i AMD:s kommande Ryzen 5000H-familj har nu skådats. Detta i form av ett ingenjörsexemplar av Ryzen 7 5800H som dykt upp i databasen för testsviten Geekbench 5.

Den Zen 3-baserade processorn kommer med åtta kärnor och 16 trådar. Detta tillsammans med en klockfrekvens på 3,2 gigahertz, 16 megabyte L3 cache och 4 megabyte L2 cache. Detta är inte bara en ökning i L3 cache jämfört med dagens Zen 2-baserade Ryzen 7 4800H. AMD har även introducerat ett nytt cachesystem för hela Zen 3-arkitekturen som kan hjälpa till med prestandan.

Resultaten från Geekbench databas är inte de bästa. Dock rör det sig om ett ingenjörsexemplar alltså inte en helt finjusterad processorenhet. Enheten ska under testomgången ha hållit sig till en klockfrekvens på 500 MHz. Trots att både basfrekvens och turbofrekvens listats av Geekbench som 3,2 GHz.

AMD förväntas hålla kvar vid en förfinad upplaga av sin Vega-arkitektur när det kommer till de kommande processorernas integrerade grafikkretsar. Ryzen 7 5800H förväntas komma med en likadan grafikkrets som den inuti Ryzen 7 5800U. Detta skulle innebära åtta beräkningsenheter för totalt 512 grafikkärnor. Sett till dess TDP-värde spekuleras det förbli 45 watt som sedan kan justeras ner till 35 om så skulle önskas av datortillverkare.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid