Två av AMD:s kommande processormodeller har nu hittats i databaser för prestandatest, mer specifikt rör det sig om Ryzen 7 3800X som hittats i databasen för Geekbench och Ryzen 5 3600 som tagit en vända i CPU-Z och Cinebench.

Det är knappt två veckor kvar till att AMD sjösätter tredje generationens Ryzen-processorer. Under den senaste tiden har flera av de kommande processormodellerna hittats i databaser för prestandatester. Bland annat har flaggskeppsmodellen Ryzen 9 3950X skådats i databasen för Geekbench och även Ryzen 5 3600 har hittats i samma databas.

Nu har det blivit dags igen. Denna gång är det den åttakärniga processorn Ryzen 7 3800X vars prestandaresultat i Geekbench som har dykt upp. Detta tillsammans med en uppsättning prestandasiffror för Ryzen 5 3600 från både CPU-Z och Cinebench R15.

Ryzen 7 3800X i Geekbench

Först ut har vi Ryzen 7 3800X vars testresultat i Geekbench delades av Tum Apisak via Twitter.

I ovanstående bild jämfört det resultat för Ryzen 7 3800X som hittats med ett resultat framtaget med en Intel Core i9-9900K vid liknande hastigheter på internminnet för båda processorerna. Här kan vi se att det är en relativt jämn fight både i den del av testet som nyttjar en enda processorkärna och i den del som nyttjar en processors alla kärnor samtidigt. Dock är det känt att Intels processor presterar mycket bättre med snabbare internminnen och i dagsläget återstår det att se exakt hur mycket AMD:s kommande enheter gynnas av snabbare minnen.

Värt att ha i åtanke är även att Geekbench är ett test som inte nödvändigtvis talar allt för mycket om den prestanda man kan komma att se ”i den riktiga världen” från processorer.

Ryzen 5 3600 i CPU-Z & Cinebench R15

Längre ned i hierarkin för AMD:s kommande processorer ligger Ryzen 5 3600 och hemsidan Videocardz har delat med sig av en uppsättning skärmdumpar med prestandaresultat för denna processormodell i CPU-Z och även Cinebench R15.

I CPU-Z satte användaren som utfört prestandatesten den kommande modellen mot flaggskeppet för andra generationens Ryzen-processorer. Här kan vi se att den kommande processorn lyckas klå den nuvarande modellen i enkärnig prestanda trots aningen lägre klockfrekvenser. I den del av testet som nyttjar samtliga processorkärnor har dock den kommande Ryzen 5 3600 inte mycket till en chans. Detta är dock på grund av processormodellens sex kärnor och tolv trådar jämfört med de åtta kärnorna och 16 trådarna hos Ryzen 7 2700X.

I Cinebench R15 lyckas Ryzen 5 3600 nå 1 443 poäng vilket enligt ovanstående bild inte är allt för långt bakom Intel Core i7-9700K som lyckades kamma hem en poäng på 1 451. Vem som än satte processorn genom denna omgång i Cinebench R15 hoppade antingen över den del av testsviten som belastar endast en processorkärna. Eller så har dessa testresultat helt enkelt inte grävts upp ännu.

I vanligt ordning rekommenderas en nypa salt tillsammans med testresultat för produkter som ännu inte har lanserats.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid