Lanseringen av Ryzen 5000-serien kommer allt närmare och nu har prestandaresultat för Ryzen 5 5600X i testsviten Cinebench läckt ut innan det blivit dags för några recensioner att dyka upp.

Lanseringen av AMD:s kommande processorserie Ryzen 5000 är precis runt hörnet. Den Zen 3-baserade serien är planerad att bli tillgänglig för konsumenter från och med den femte november. Inför detta har nu prestandasiffror för processormodellen Ryzen 5 5600X i testsviten Cinebench hittat sin väg ut på internet.

Siffrorna kommer från LinusTechTips forum där användaren Jumper118 ska ha fått sin processor ett par dagar innan det officiella startdatumet.

Den sexkärniga processorn lyckades till exempel kamma hem 609 poäng i Cinebench R20 och 272 poäng i den enkärniga delen av Cinebench R15. Det sistnämnda testresultaten åstadkoms med processorn i fråga överklockad till 4,9 gigahertz. En överklockning som ska ha varit möjlig att nå vid 1.256 volt på ett Asus ROG VII Hero-moderkort. Detta med luftkylning och en temperatur som enligt användaren inte sträcker sig över 67 grader.

Det mest aktuella testet i form av Cinebench R20 visar att AMD lyckats nå över 600 poäng även med den processormodell ur Ryzen 5000-serien med lägst prislapp. Något som kan tyda på att AMD lyckats med sitt mål att öka den enkärniga prestandan med Zen 3-arkitekturen.

Hur pass dessa kommande processorer står sig bland konkurrensen på marknaden återstår att se. I övermorgon är det dags för säljstarten och vi bör snart börja se oberoende recensioner av de nya processorenheterna bli tillgängliga.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid