AMD fortsätter med vanan att lansera nya processorgenerationer i vågor och det ser ut som att den andra vågen av Ryzen 3000-processorer är på ingång med den sexkärniga Ryzen 5 3500 hittad i importdokument.

AMD sjösatte den tredje generationens Ryzen-processorer under början av juli månad. Den första vågen av processormodeller som lanserades sträcker sig från den sexkärniga Ryzen 5 3600 till den tolvkärniga Ryzen 9 3900X. Att fler Zen 2-baserade processorer planeras att lanseras är sedan tidigare känt. Bland annat kommer tillverkaren under hösten att släppa lös den 16-kärniga Ryzen 9 3950X.

Det är dock inte bara processorer menade att sätta sig högre upp i hierarkin som planeras. Nu har en processormodell vid namn Ryzen 5 3500 hittats i dokument hos Eurasian Economic Union. Dokumenteringen som har skett i samband med påbörjad import av processormodellen till området listar modellens antals processorkärnor samt dess TDP-värde.

Sexkärnig processor, 65 watt TDP

Processorn listas med sex kärnor och ett TDP-värde på 65 watt. Dessvärre listas inte processormodellens cachemängd eller klockfrekvenser. Tittar man däremot på processoruppsättningen i första och andra generationens Ryzen-serier kan Ryzen 5 3500 komma att bli en variant av Ryzen 5 3600 men med aningen lägre klockfrekvenser. Något som kan komma att göra den till en utmanare till Intels Core i5-processorer i mellansegmentet.

Dokumentet listade inga ytterligare specifikationer för processormodellen. Även något möjligt lanseringsdatum och riktpris var något som inte omnämndes.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Nils K Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Nils K
Gäst
Nils K

Kan någon insatt förklara varför det är så svårt att få alla kärnor att fungera som en? Då hade man fått sjukt mycket mer nytta i spel och annat. Det måste ju på något sätt gå att få till så arbetsbördan delas upp.