Enligt tillverkaren av bärbara datorer XMG ska AMD:s kommande processorer ur Zen 3-baserade Ryzen 4000-serien bli kompatibla med dagens moderkort utrustade med styrkretsen B450 efter en uppdatering av mikrokoden.

AMD förväntas lansera sin nästa processorserie under 2020 års senare halva. Denna Ryzen 4000-serie kommer att baseras på den nya processorarkitekturen Zen 3 och nu har den hävdats bli kompatibel med dagens B450-moderkort.

Det är tillverkaren av bärbara datorer XMG som i en tråd på internetforumet Reddit yttrade sig om kompatibiliteten. Enligt tillverkaren ska AMD:s kommande processorer gå att använda tillsammans med moderkort utrustade med styrkretsen B450 efter en uppdatering av mikrokoden.

I tråden som handlar om en ny bärbar dator från tillverkaren listas även denna tidigare okända information om de kommande processorerna. AMD har tidigare bekräftat att sockel AM4 kommer att vara aktuell till och med 2020 som minst. Däremot har ingen officiell information om just denna kommande processorserier och dess kompatibilitet med existerande moderkort givits.

Huruvida informationen från XMG visar sig stämma återstår att se när AMD väl lyfter på locket för sina kommande processorer. Det finns en risk att XMG helt enkelt valt att skriva ut denna information i förebyggande syfte. Hur som helst bör information angående kommande Ryzen-processorer som inte bekräftats av AMD själva tas med en nypa salt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid