AMD förbereder sig inför en rad produktlanseringar under 2019, bland annat Zen 2-baserade Ryzen 3000-serien, nästa generations Epyc-processorer och grafikarkitekturen Navi som alla nu har bekräftats lanseras under årets tredje kvartal.

Under AMD:s årliga presentation för aktiehållare som hölls under gårdagen bekräftade företagets VD Dr. Lisa Su när nästa generations Ryzen-processorer kommer att lanseras. Processorfamiljen som tidigare ryktats lansera under sommaren eller i samband med årets Computex-mässa har nu bekräftats lanseras under årets tredje kvartal.

Ryzen 3000-serien kommer att bygga på en helt ny arkitektur vid namn Zen 2. Samma arkitektur som kommer att användas i företagets kommande Epyc ”Rome”-processorer. Samtliga modeller förväntas baseras på 7 nanometers (nm) tillverkningsteknik från TSMC, samma som först introducerades i AMD:s produktkatalog i med grafikkortet Radeon VII.

Nästa generations Ryzen-processorer kommer att vara en del av vad AMD kallar deras ”Starkaste produktportfölj någonsin”. Processorerna kommer utgöra denna produktkatalog tillsammans med tidigare nämnde Epyc ”Rome” samt den kommande grafikarkitekturen Navi.

I dagsläget finns det inte mycket information angående de kommande Ryzen-modellerna. Däremot har ett ingenjörsexemplar av en 12-kärnig processormodell ur Ryzen 3000-serien nyligen hittats i en UserBenchmarks databas. Detta är dock ett ingenjörsexemplar och klockfrekvenserna kan komma att ha ändrats drastiskt när det väl blir dags för lansering. Detta kan mycket väl vara ett ingenjörsexemplar av samma 12-kärniga Ryzen-processor som tidigare hittats i UserBenchmarks databas. Visar det sig röra sig om exakt samma färdigställda processormodell är det tydligt att AMD fortfarande arbetar med att finjustera Ryzen 3000-serien.

Det återstår även att se vart i hierarkin av kommande Ryzen-processorer denna 12-kärniga modell kommer att lägga sig. Det har ryktats om att den kommande generationen kan erbjuda modeller med upp till 16 processorkärnor. Detta är dock inte bekräftat från AMD:s håll och återstår helt enkelt att se.

Vad som däremot står klart nu är att det är det tredje kvartalet, någon gång under juli, augusti eller september månad som lanseringen sker. Detta går någorlunda i linje med att företaget tidigare bekräftat att processorerna kommer att lanseras under ”mitten av året”.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid