Nu när det börjar närma sig lansering av AMD:s Ryzen 2000-serie ser vi allt mer information börja hitta sin väg ut på internet i förväg, till exempel prestandasiffror och överklockningsresultat för Ryzen 7 2700X.

Den 19 april är det planerat för AMD:s processorserie Ryzen 2000 att ta plats på butikshyllorna. Serien kommer att bestå av fyra processorer i form av Ryzen 5 2600, Ryzen 7 2700, samt X-varianterna Ryzen 5 2600X och Ryzen 7 2700X.

Innan de nya processorerna samt de kommande moderkorten med styrkretsen X470 har information som prissättning och specifikationer för processorerna och bilder på några av de kommande moderkorten läckt ut i förväg. Hittills har vi dock inte sett några testresultat från helt vanliga användare. Inte förvånansvärt då enheterna inte är tillgängliga, men en användare verkar ha lagt vantarna på en Ryzen 7 2700X innan lanseringen.

Ryzen 7 2700X paketering

Den senaste läckan kommer från en OCN-medlem som enligt Wccftech ska ha fått tag på ett exemplar av AMD:s kommande flaggskeppsprocessor innan lanseringen. Användaren passade på att dela med sig av bilder på processorns kartong samt den medföljande Wraith Prism-kylaren som förutom med RGB-belysning än Wraith Max även ska ha en lägre ljudnivå.

Wraith Max var utrustad med en RGB LED-ring runt fläkten i mitten av kylaren. Wraith Prism kommer utöver detta utrustad med en genomskinlig fläkt som ska bidra med ännu mer RGB-skönhet till användare som längtar efter en flådigare standardkylare.

Ryzen 7 2700X överklockad till 4,3 GHz

Något som många har undrat kring andra generationens Ryzen-processorer är vad klockfrekvenserna kommer att ligga på från fabrik, och hur långt användare själva kan pressa sina enheter.

Med hjälp av ett moderkort i form av Gigabyte AX370 Gaming 5 och en Corsair H90-kylare lyckades OCN-användaren överklocka sin processor till 4,3 gigahertz (GHz). Tyvärr så delade inte användaren med sig av några bilder på temperaturen som processorn landade på under testerna. Det finns därför inget sätt att säga säkert om processorn hade gått att överklocka mer med hjälp av en bättre kylare. Trots detta är det åtminstone omkring 300 megahertz (MHz) över vad de flesta Ryzen 7 1700X och 1800X-processorer kan skrämmas upp till.

Med klockfrekvensen satt till 4,3 GHz lyckades Ryzen 7 2700X kamma hem 1 946 poäng i Cinebench R15. Detta placerar processorn i ungefär samma område som Intels Skylake-X-baserade Core i7-7820X.

När användaren testade processorn i 3DMark Fire Strike låg klockfrekvensen snäppet lägre på 4,25 GHz. Här lyckades processorn hamna på 22 226 poäng, vilket inte är allt för långt bakom Threadripper 1920X i standardutförande (3,5 GHz) som hamnar på omkring 23 000 poäng.

RAM-minnet som användes tillsammans med processorn hade en hastighet på 3 600 MHz. Ryzen har haft en del problem gällande kompatibilitet med höghastighetsminnen, något som nu verkar ha åtgärdats. Det återstår dock att se till vilken grad när processorerna väl har lanserats.

Värt att påpeka är också det faktum att moderkort med styrkretsen X370 inte har stöd för Extended Frequency Range (XFR) 2.0. För denna egenskap krävs det att moderkortet är utrustat med styrkretsen X470. Detta innebär att processorn utan överklockning skulle ha chansen att nå högre klockfrekvenser på egen hand med ett av de kommande moderkorten än vad den har på befintliga moderkort med styrkretsar som X370.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid