När Nvidia först introducerade sin Super-serie av grafikkort spekulerades det vilt kring vilka modeller som skulle få denna Super-behandling, bland dessa har det spekulerats och ryktats friskt kring RTX 2080 Ti Super men något sådant har ännu inte lanserats. Nu har ett nytt rykte kastat mer bränsle på lågan.

Nvidias Super-serie av grafikkort tar existerande grafikkortsmodeller baserade på arkitekturen Turing och trappar upp specifikationerna ytterligare ett steg. I dagsläget är seriens flaggskeppsmodell Geforce RTX 2080 Super och det har tidigare ryktats om att även grafikarkitekturens absoluta flaggskeppsmodell RTX 2080 Ti kommer att få en Super-version.

Dock har denna ryktade grafikkortsmodell i skrivande stund inte bekräftats av Nvidia. Ryktena har med tiden sakta men säkert dött ut, nu har det däremot blivit dags igen.

Det senaste ryktet kommer via Twitter från profilen kopite7kimi som enligt Wccftech tidigare läckt information angående Nvidias RTX Super och Geforce GTX 16-serier som visat sig stämma.

Twitter-profilen hävdar att Super-modellen av Nvidias flaggskepp kommer med 4 608 CUDA-kärnor och videominne med en hastighet på 16 Gbps. Antalet CUDA-kärnor pekar mot att den är den fullfjädrade versionen av grafikprocessorn TU102. Med detta skulle även 576 Tensor-kärnor, 72 RT-kärnor, 288 texturenheter och 96 ROPs inkluderas.

Nvidias Geforce RTX 2080 Ti kommer med en klockfrekvens på 1 350 megahertz (MHz) och en turbofrekvens på 1 635 MHz (OC) för grafikprocessorn. Företagets Titan RTX kommer med samma klockfrekvens på 1 350 MHz och en turbofrekvens på 1 770 MHz. Exakt vart denna ryktade RTX 2080 Ti Super-modell kan komma att landa är något som endast går att spekulera i. Däremot låter det troligt att klockfrekvenserna kan komma att hamna mitt mellan de två existerande modellernas.

Som vanligt med obekräftad information och rykten rekommenderas det att denna information tas med en nypa salt. Skulle Nvidia förbereda en Super-version av sin flaggskeppsmodell för konsumenter baserad på arkitekturen Turing kan vi bara hoppas att officiell information om grafikkortet avtäcks inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid