En ny rapport hävdar att Sonys kommande spelkonsol Playstation 5 kan komma att baseras runt AMD:s processorarkitektur Zen och en grafikdel baserad på Navi.

En ny rapport från Semiaccurate hävdar att man kommit över information om hårdvaran som kommer att stå till grund för Sonys spelkonsol Playstation 5. Rapporten är låst bakom en avgift, men har summerats av en användare på Resetera.

Enligt rapporten ska Sonys nästa generations spelkonsol likt föregångaren bygga på en systemkrets från AMD. Semiaccurate ska ha träffat rätt vad gäller information angående tidigare spelkonsoler som Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch innan dessa blev offentlig kännedom.

Vad gäller hårdvaran i den kommande spelkonsolen sägs det handla om en specialanpassad, 8-kärnig, Zen-baserad APU från AMD. Grafikkretsen ska baseras kring den kommande arkitekturen Navi, även här en krets speciellt framtagen för konsolen.

Playstation 5 sägs även komma med ”VR godsaker” på hårdvarunivå. Riktigt vad detta innebär nämns dock inte, men Playstation VR har varit en lönsam satsning för Sony och att extra kruts läggs på en fortsatt utveckling är inte helt förvånansvärt.

Avslutningsvis nämns det hur ett markant antal utvecklarenheter ska ha skickats till utvecklare och att det inte är en omöjlighet att vi ser en lansering, eller åtminstone en officiell presentation, av Playstation 5 under 2018.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Saga Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Saga
Gäst
Saga

Bara att vänta på E3 2018.