Nvidias kommande grafikarkitektur som tros bli kallad Turing fortsätter vara något av ett mysterium men ett nytt rykte hävdar att Nvidia Turing-baserade kretsar når partnertillverkare i augusti månad.

Inte mycket är känt om Nvidias kommande grafikkortsarkitektur som ska ta över efter Pascal på konsumentmarknaden. Arkitekturen tros vara Turing och grafikkortsserien spekuleras bli GTX 11 (GTX 1160, 1170, 1180, etc).

Ett nytt rykte hävdar att vi kan snart komma att se mer information om arkitekturen avslöjas. Detta kommer från Wccftech som hävdar att man via pålitliga källor har fått information om att Turing-baserade kretsar ska börja levereras till Nvidias partnertillverkare under augusti månad.

Det har tidigare spekulerats kring att den nya arkitekturen kan komma att lanseras under juli eller augusti månad. Blir det så att partnertillverkare börjar motta Turing-kretsar tidigt i augusti månad för att kunna utveckla egna grafikkortsmodeller baserade på de nya kretsarna kan en lansering ske kort därpå.

Tidigare har det framkommit att Nvidia planerar att visa upp nästa generations konsumentgrafikkort under Hot Chips 2018 den 20 augusti. Något som skulle falla i linje med början av kretsleveranser till partnertillverkare och den faktiska lanseringen. Trots att Nvidias VD Jensen Huang har hävdat att den kommande generationen inte bör väntas inom kort.

Turing

Wccftech hävdar även att deras källor avslöjat att Nvidias partnertillverkare endast kommer att motta ett par hundra kretsar vardera. Detta kan bli en siffra så låg som 150 – 300 stycken. Samtliga enheter kan mycket väl komma att användas till utvecklingen av partnertillverkade grafikkortsmodeller med kylare anpassade för de nya grafikprocessorerna.

Detta kan även vara ett sätt för Nvidia att i början av arkitekturens livstid själva stå för merparten av distributionen av de nya grafikkort i form av modeller med företagets referensdesign (Founders Edition). En sådan strategi skulle likna lanseringen av Pascal-arkitekturen och se till att grafikkort finns på marknaden medans partnertillverkarna färdigställer sina egna designer.

Som vanligt med rykten är det värt att ta informationen med en nypa salt. Nvidia har lyckats hålla locket väldigt tätt på den kommande grafikkortsarkitekturen så det är egentligen bara att vänta och se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid