Uppgraderade versioner av Nintendo Switch dyker med jämna mellanrum upp i rykten. Nu har det blivit dags igen med Bloomberg som hävdar att Nintendo ska ge Switch en ordentligt uppgradering med ny skärm och 4K-stöd under året.

Nintendo sägs förbereda en uppgraderad version av sin spelkonsol Switch. Ryktet härstammar från Bloomberg som menar att vi kan komma att se den nya versionen avtäckas och lanseras redan i år.

Vad som ska skilja denna från de existerande modellerna är att Nintendo sägs byta ut den 6,2 tum stora LCD-skärmen mot en 7 tum stor OLED-skärm. Skärmpanelen ska tillverkas av Samsung Display och för att motverka en alldeles för hård smäll mot batteritiden ska den i bärbart läge hålla sig till samma 720p-upplösning som dagens Switch.

Utöver den ökade kontrasten, ljusstyrkan och mer intensiva färger en OLED-skärm skulle kunna erbjuda ska Switch även få sig en uppgradering i stationärt läge. När spelkonsolen har kopplats in i sin basenhet ska den kunna spela i upp till 4K-upplösning. Något som har ryktats bli möjligt tack vare Nvidias DLSS-teknik. Detta är dock ingenting som framgår i Bloombergs artikel.

Antalet rykten om uppgraderade varianter av Nintendos spelkonsol Switch går inte längre att räkna på en hand. Huruvida detta senaste visar sig stämma återstår att se. Enligt Bloomberg ska denna uppgraderade spelkonsol avtäckas och även lanseras i år. Något som förhoppningsvis innebär att vi inte behöver vänta allt för länge på att få klarhet i vad Nintendos planer för sin framtida närvaro på konsolmarknaden är.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid