Nintendo ryktas arbeta på en SNES Mini-konsol som ska följa samma i fotspåren av NES Classic som nyligen fick sin produktion nerlagd.

Nintendos miniversion av retrokonsolen NES sålde högt över Nintendos förväntningar. Tidigare rapporterades det hur Nintendo ökat produktionen av konsolen. Dock har företaget nu valt att avbryta produktionen då konsolen aldrig var menad som en permanent produkt i Nintendos sortiment. Utan en produkt menad att säljas kring julen 2016 och inte mycket mer än så.

Rykten säger nu att Nintendo istället förbereder sig för att påbörja produktionen av en miniversion av SNES (Super Nintendo Enternainment System). En uppföljare till NES Mini precis som original NES banade vägen för SNES som lanserades i början av 90-talet.

Nintendo SNES Mini

Nintendo SNES Mini lanseras framåt jul

SNES Mini sägs då följa samma miniformat som sin föregångare. Lanseringen ryktas ske i december 2017. Lagom till årets julhandel, precis som NES Mini lanserades lagom till fjolårets julhandel.

Förhoppningsvis så är Nintendo bättre beredda på hög efterfrågan denna gång. NES Mini var så pass eftertraktad att konsolen inte fick någon längre vilostund på butikshyllorna, exemplaren plockades upp i princip direkt när de kommit till butik.

Nintendo har haft bra flyt med antalet sålda konsoler på senaste tiden. Nyligen lanserade Nintendo Switch har skördat markanta framgångar och är även den svår att få tag i butik på grund av hög efterfrågan.

Lägsta pris på Prisjakt.se

Leave a Reply

Var först med att kommentera!

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid