En bild på vad som ser ut att vara ett hittills okänt grafikkort har hittat ut på internet och ryktesmaskinerna rivstartar – är detta Nvidia Titan Volta?

En person som påstår sig vara en praktikant hos Nvidia laddade upp en bild på vad som kan vara Nvidias nästa Titan-kort på Facebook. Än så länge är ingenting bekräftat kring bilden, dock skiljer sig grafikkortet på bilden en del från de produkter vi sett hittills.

Grafikkortet på fotot har inte några SLI-anslutningar och använder sig istället för NVLink likt Tesla P100, men kortet skiljer sig dock på andra sätt från P100. På bilden ser vi att kortet har sina strömanslutningar på långsidan medans strömsladdarna kopplas in på kortets kortsida på Tesla P100. Grafikkortet på bilder ser även ut att drivas av en 8-pin samt en 6-pin kontakt.

Kylaren som syns på bilden har samma färgschema i svart och guld som Tesla V100 som visades upp under GTC 2017. Kylaren ser även ut att ha den aggressiva designen som Nvidia introducerade på sina referenskylare när GTX 10-serien lanserades.

Om detta faktiskt är Nvidia Titan Volta eller en modifikation till ett befintligt korts kylare återstår att se. Men en rejäl näve salt är bra att ha till hands när man analyserar bilden, även om det skulle vara fullt möjligt att Nvidia redan testkör Titan-baserade Volta-kort i sina testlabb.

De första Volta-produkterna sägs presenteras i Tesla-familjen senare i andra halvåret 2018 och ska leverera mäktig prestanda.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid