Raja Koduri som tidigare var chef för Radeon Technologies Group jobbar numera för Intel och sägs utveckla en version av företagets kommande grafikprocessor Arctic Sound för gaming.

I slutet av förra året framkom det att Raja Koduri skulle ta några månaders tjänstledigt från sin position som chef över AMD:s Radeon Technologies Group (RTG). Inte långt därpå kom nyheten att Koduri officiellt hade lämnat RTG och sedan att han gått över till Intel.

Det verkar nu som att Koduri redan har satt sina spår hos Intel. Då det nu hävdas att Koduri ska utveckla en gaming-inriktad version av Intels diskreta grafikprocessor Arctic Sound.

Informationen kommer från Ashraf Eassa, analytiker hos Motley Fool, som via Twitter hävdat att Arctic Sound kommer att komma i två utföranden.

 

Tidigare har det ryktats att Intels kommande grafikkort skulle vara riktat till datacenter och streaming. Men nu hävdas det att Raja Koduri fått projektet att delas upp i (minst) två olika versioner. Ena versionen ska då vara en variant som utvecklas för datacenter som tidigare hävdat. Den andra versionen sägs bli menat för gaming.

Det sägs att Koduri vill äntra marknaden för konsumentgrafikkort ”med en smäll”. Huruvida det blir en märkbar motståndare till Nvidia och Koduris förra arbetskamrater hos AMD återstår att se. Enligt Hexus ska det dröja till år 2020 innan Arctic Sound och Intels tolfte grafikgeneration ser dagens ljus i full skala.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid