Intel lanserade för några år sedan en jubileumsprocessor som firade Pentium-märkets tjugonde födelsedag och nu ryktas Core i7-8086K vara på väg för att fira den 40 år gamla processorn 8086.

För några år sedan firade Intel att Pentium-märket fyllde 20 år. Detta gjordes med lanseringen av processorn G3258 Anniversary Edition. Nya rykten hävdar att Intel planerar att lansera ännu en jubileumsprodukt, men denna gång för att hedra en 40 år gammal processor.

Intels ryktade jubileumsprocessor sägs vara för att hedra minnet av processorn 8086, en enhet som kan ses som en avlägsen släkting till dagens x86-arkitektur.

Processorn ryktas utrustas med sex kärnor och tolv trådar. Klockfrekvenserna ligger enligt skärmdumpar från GPU-Z på 4,0 gigahertz (GHz) som standardfrekvens upp till 5,0 GHz som turbofrekvens. Detta placerar då processorn snäppet över Intels aktuella Core i7-8700K vars klockfrekvenser sträcker sig från 3,7 GHz till 4,7 GHz i standard respektive turbofrekvens.

Core i7-8086K sägs bygga på Intels Coffee Lake-arkitektur, samma som Core i7-8700K.

Skulle processorn visa sig vara äkta så blir det den snabbaste 6-kärniga enheten på marknaden. Lanseringen ryktas ske omkring den 8 juni, samtidigt som årets Computex-mässa hålls och omkring samma tid som det faktiska 8086-jubileet.

Core i7-8086K

Intel förbereder även plattformen Z390, något som tillverkaren Biostar bekräftat av misstag. Plattformen har vid skrivande stund inget bekräftat lanseringsdatum, men en jubileumsversion av en klassisk processor vara ett PR-trick från Intels sida för att trumma upp mer hype för den nya plattformen. I dagens läge går det dock endast att spekulera kring existensen av denna ryktade processor och tills Intel bekräftar enheten officiellt så bör denna information tas med en nypa salt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid