Google har hittills lyckats klämma ur sig en ny ledstjärna på Android-marknaden de senaste två åren sedan den mobila plattformen tog fart. Deras Nexus-familj består idag av den pensionerade Nexus One samt den mer aktiva Nexus S. Nu börjar ryktena intesifieras om tredje generationens Nexus-modell som sägs komma med en maffig 720p-skärm, upp till 1,5 GHz CPU och 4G-stöd.

Google Nexus 4G kallar man telefonen i en artikel på BGR där man enligt ospecificerade källor fått information om den tredje generationens Nexus-modell. Man har inga uppgifter om vilken tillverkare som ligger bakom Nexus 4G, men rykten har tidigare talat om att HTC fått återvunnet förtroende. 

Uppgifterna som nu publicerats ska givetvis tas med en stor nypa salt, men om de ger en indikation på vad som komma skall kan vi få ett hum om vad Google ser som viktigt inför nästa år. Google Nexus 4G ska tydligen inte satsa på en fyrkärnig systemprocessor utan använder sig troligtvis av en tvåkärnig modell på mellan 1,2 till 1,5 GHz. Modeller det talats om är Texas Instruments OMAP-serie, eller för den delen Qualcomms färska Krait-baserade Snapdragon-krets i 28nm-kostym. 

Detta ska paras med 1GB RAM samt en skärm av stora mått (inga detaljer om tum) med en upplösning på hela 720 x 1 280 pixlar. Telefonen har heller inga fysiska knappar för navigering, vilket förklaras av att operativsystemet sägs bli Ice Cream Sandwich, troligtvis Android 4.0 när det väl lanseras. Nexus-serien har varit just inkörsporten för Googles störra Android-uppdateringar, vilket gör valet av operativsystem ganska logiskt.

icecreamIce Cream Sandwich behöver en telefon för att lyftas fram på marknaden under fjärde kvartalet.

Google sägs även satsa på det snabbare LTE-nätet med ett 4G-kapabelt modem. Men vilken tillverkare som står bakom detta avslöjas inte. Andra funktioner sägs vara en 5 megapixel kamera baktill samt en 1 megapixel kamera för videosamtal, vilket i ärlighetensnamn låter lite i underkant. Men telefonen sägs satsa på god optik och kapacitet i dåligt ljud, samt vara kapabel till både inspelning och uppspelning av 1080p video.

Telefonen sägs satsa på en mycket slimmad design och ska lanseras någon gång under slutet av året. Att det kommer en ny Nexus-modell ser vi som närmast självklart, och satsningen på högupplöst skärm samt 4G-nätet låter i alla fall lockande, även om vi nog inte ska dra för stora växlar på dessa rykten ännu.

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
shaglorddlq84BirksSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Låter som en maffig mobil. 🙂 Om jag köper en ny mobil blir det en Ice Cream Sandwich eller Windows Phone 7 Mango lur för mig.

Birks
Medlem
Birks

Kan man få en Ice Cream Sandwich med Mango smak 😉

Medlem
Json_81

Kan någon förklara för mig varför man skulle behöva mer än 5MP? I recension efter recension och nyhet efter nyhet klagas det det på telefoner med ”bara” 5-6 MP.
Är det många som trycker upp affischer av sina mobil-bilder?
(Inte NHW specifikt)

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Om dessa rykten stämmer så lär det bli en sådan för min del när mitt abb går ut i december.

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

[quote name=”Json_81″]Kan någon förklara för mig varför man skulle behöva mer än 5MP? I recension efter recension och nyhet efter nyhet klagas det det på telefoner med ”bara” 5-6 MP.
Är det många som trycker upp affischer av sina mobil-bilder?
(Inte NHW specifikt)[/quote]

Jag förstår inte heller, alla med lite insikt förstår att MP inte säger ett skit om kvalité. fullHD är ca 2MP och det verkar ju duga för alla.

Micke
Medlem
Micke

Bara den inte blir för stor så blir det ett köp. Helst inte större än 4″ skärm men om den är på 4,3 så antar jag att man kanske kan sträcka sig. Behöver inte en padda direkt 🙂 Och självklart så ska det vara tunna kanter. Är det bara jag som tycker de flesta lurar har alldeles för tjocka kanter och massa onödiga knappar? /s