Hungriga CPU-entusiaster som väntar på AMD Zen och Intel Kaby Lake kan behöva sudda i kalendern när nya uppgifter varslar om förseningar.

Nya stationära processorer från både AMD och Intel lyste med sin frånvaro på årets Computex-mässa, och enligt nya uppgifter från Digitimes blir hösten eventuellt inte mycket mer intressant på CPU-fronten.

Osålda lager och oförutsedda farthinder

För Intels del är det Kaby Lake, en finslipad variant av Skylake, som ligger närmast till hands. Tidigare uppgifter har pekat på en lansering under sensommaren eller hösten, men enligt källan till de nya uppgifterna har Intel inte bråttom med att få ut de nya kretsarna. Många leverantörer sitter nämligen fortfarande på många osålda Skylake-produkter, och därför uppges Intel vilja avvakta med lanseringen tills det har tunnats ut på lagerhyllorna. Istället ska de nya Kaby Lake-processorerna släppas först nästa år.

AMD Zen har tidigare utlovats att nå marknaden innan årsskiftet, och både rykten och indikationer från AMD har pekat på en lansering under fjärde kvartalet. Källan till de nya uppgifterna pekar på att även AMD:s nya arkitektur kan komma att försenas, men utan några detaljer om vad som skulle ligga bakom de ändrade lanseringsplanerna.

Läs även: AMD Zen – Allt om AMD:s nya CPU-arkitektur

Uppgifterna pekar istället ut CES 2017 som ny arena för processorlanseringarna – som bekant går CES av stapeln under första halvan av januari, så om uppgifterna stämmer rör det sig inte om många månaders försening – det innebär däremot fortfarande ett irritationsmoment för alla som är nyfikna på hur AMD:s nya arkitektur faktiskt presterar. Som alltid gäller dock en generös nypa salt för den här typen av obekräftade uppgifter.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
BengtAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Ingen källa, ja då är det nhw som borde vara ursprung till ryktena 😉
CH, hoppas att det inte är för mycket begärt att skriva ut källa?

Anton Karmehed
Admin

Tjena Bengt-Arne! Det står källa nedanför nyheten, en svart ruta ”Källa” med länk till Digitimes 🙂
Kan vara lite svårt att hitta dock men det är så vårt tema är designat, du borde iaf hitta det lättare framöver! 🙂

Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

OK! Sorry… Tror nog att jag har nog lite problem med den (nya) layouten.
Ser den nu, och ja den är lite svår då annonsen kommer före samt att direkt efter svarta rutan finns alla rutor med facebook, twitter m.m.
Förstår varför annonsen är lagd där den är, men skulle det göra mycket om annonsen läggs under facebook, twitter m.m.