Nya rykten hävdar att AMD:s nya grafikarkitektur Vega kommer att lanseras i tre modeller: RX Vega Core, RX Vega Eclipse samt RX Vega Nova.

AMD har tidigare bekräftat att Vega kommer att lanseras under årets andra kvartal. Nu vädras ett rykte som hävdar att tre olika modeller kommer att finnas tillgängliga vid lanseringen.

RX Vega Core, Eclipse, Nova

AMD Radeon RX Vega Core, Eclipse och Nova

De nya uppgifterna kommer från Digiworthy, som hävdar att källor från AMD har delgivit informationen om de nya korten. Instegsmodellen till Vega-serie uppges gå under namnet RX Vega Core. Exakt vad som kommer att skilja modellernas specifikationer åt är i skrivande stund oklart. Men Core sägs bli den billigaste modellen med ett pris på 399 dollar. Modellen är tänkt att gå upp mot Nvidias GTX 1070 och leverera likvärdig eller något vassare prestanda.

Därefter kommer RX Vega Eclipse som får en prislapp på 499 dollar, samma prispunkt som Nvidia GTX 1080 ligger på efter årets prissänkning. Det är också det grafikkort som Vega Eclipse är menat att ta sig an.

Det kommande flaggskeppskortet sägs gå under namnet RX Vega Nova. Grafikkortet ryktas få ett prislapp på 599 dollar, vilket är cirka 50 dollar billigare än dess konkurrent GTX 1080 Ti.

Exakt vad som skiljer de tre modellerna från varandra är som tidigare nämnt oklart. Dock ryktas det att vi kan komma att se partnertillverkade modeller baserade på Vega-arkitekturen under årets upplaga av Computex. Med lite tur får vi ytterligare information om modellernas specifikationer under mässan.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid