AMD förbereder just nu sin kommande entusiastplattform X399 rykten säger nu att 16-kärniga instegsmodellen Threadripper 1998 får en relativt låg prislapp.

Som inför alla hårdvarulanseringar så cirkulerar det nu flertalet rykten kring AMD:s kommande X399-plattform och dess Threadripper-processorer.

Om det senaste ryktet visar sig stämma så kommer processorn Threadripper 1998 som kommer utrustad med 16 processorkärnor, 32 trådar vid en klockfrekvens på 3,2 gigahertz (GHz) i basfrekvens och en turbofrekvens på 3,6 GHz att få en prislapp som skulle få de flesta att tappa hakan.

Ryktet hävdar att AMD:s kommande processor ska få ett pris på 849 dollar, vilket med dagens växelkurs och svensk moms skulle översättas till cirka 8 500 svenska kronor. Modellen det talas om är alltså AMD:s 16-kärniga instegsmodell utan X-suffix och således bör det även dyka upp en dyrare X-variant av deras 16-kärniga CPU.

Något som dock får en att ha saltkaret i högsta beredskap är att denna prislapp skulle betyda att AMD:s processor får en lägre prislapp än Intels 10-kärniga Core i9-7900X som har prissatts vid 999 dollar.

Även om ett pris på 849 dollar nästan låter som rent önsketänkande så kan det komma behövas en rejält aggressiv prissättning för AMD att slå hål på Intels dominans inom HEDT-marknaden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Standard Credit Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gäst

Vill du ha ekonomisk frihet? Därefter stanna i din säng så länge du vill, och låt vårt ekonomi arbeta för dig på STANDARD CREDIT … Ansök om ett legitimt lån till 3% ränta. För mer information kontakta oss via: standardcredit@protonmail.com