Nya rykten pekar på att RX Vega kommer i tre modeller med tre olika grafikkretsar, var och en med ett eget modellnamn.

Snart är det dags för AMD att avtäcka sina nya entusiastkort i Vega-familjen under Siggraph 2017, som hålls under månadsskiftet juli-augusti. Enligt tidigare uppgifter är det tre kort som lanseras, och hur släpps ytterligare detaljer.

När Videocardz tog kontakt med sina industrikällor för att bekräfta ryktet så fick man fram att kodnamnen inte nödvändigtvis är vad grafikkorten kommer att kallas vid lansering. Även att åtminstone två av dessa tre kort kommer att komma utrustade med 8 gigabyte (GB) HBM2-minne och 4 096 streamprocessorer.

AMD Radeon RX Vega XL

Längst ner i näringskedjan för de tre kommande grafikkorten finner vi enligt ryktet RX Vega XL. Modellen kommer med 3 584 streamprocessorer och är i referensutförande luftkylt. Någon exakt mängd minne har tyvärr inte nämnts. RX Vega XL ryktas ha ett TDP-värde på 285 watt (W).

AMD Radeon RX Vega XT

RX Vega XT sägs vara väldigt likt Vega XTX men med ett fåtal skillnader. XT-modellen sägs komma utrustad med 8 GB HBM2-minne, 4 096 streamprocessorer och ha ett TDP-värde på 285 W. Även denna modell kommer med en luftkylare.

AMD Radeon RX Vega XTX

RX Vega XTX är då längst upp på totempålen bland de 3 ryktade grafikkorten. Vi ser även här 8 GB HBM2-minne och 4 096 streamprocessorer, dock ryktas toppmodellens TDP-värde vara väsentligt högre än de andra 2 på hela 375 W. Likt AMD:s tidigare grafikkort Fury X så kommer Vega XTX även det utrustad med ett slutet vattenkylningssystem.

Oklart kring RX Vega med 16 GB minne

Tidigare har det även ryktats om en RX Vega-modell utrustad med hela 16 GB HBM2-minne, dock kunde varken Videocardz eller den tyska hemsidan 3DCenters källor bekräfta eller dementera denna modells existens.

När AMD först rullade ut Vega i form av Vega Frontier Edition var det många som blev besvikna av dess prestanda i spel. Dock hävdar AMD att RX-korten är bättre lämpade för spel och i tidigare läckor har Vega visat sig hamna över slå Nvidias Geforce GTX 1080 i 3DMark 11. Exakt vilken RX Vega-modell som användes i detta test är oklart, så var de tre kommande RX-modellerna lägger sig jämfört med Nvidias produkter när det gäller prestanda återstår att se.

Vi påpekar även är att innan vi får se officiella specifikationer från AMD så är det värt att ha en nypa salt redo.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Det är bisarrt att även efter att Vega är släppt och ute på marknaden så är det så svårt att skrapa ihop information om den. AMD har visat Vega i minst 3 omgångar redan, sedan släppt produkten till försäljning, och ska tydligen visa vega en gång till under siggraph innan den släpps till försäljning en andra gång, och fram tills dess är det fortfarande hyshhysh med alla detaljer och informationer…

Stenknäppt!

AMD måste skärpa sig, det går inte att ta sådant här hafsigt agerande seriöst.

Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

VA?

Var har du fått allt det ifrån?
Källa tack! Eller källor…
Där har varit lite läckt info. och en del visning av tidiga exemplar = ES men det är allt.

Medlem
Arne Berg

Börjar kännas som att vega bara är ett uppskrämt Fury (fast med ett långsammare HBM minne än tänkt nu HBM2)

Medlem
Marviken

Inte ens AMD vågar hypa Vega, så gissningsvis blir det ytterligare en gigantisk Fury flopp.
Lyckligtvis håller krypto-mining liv i AMDs GPU-avdelning ett år till.
Frågan är hur länge AMD kan leva på Nvidias brödsmulor innan de kastar in handduken.

Hoppas att jag har fel men har inga större förhoppningar,