Vad som sägs vara prestandasiffror för en Intel Gen11 GT2 grafikkrets har nu hittat sin väg ut på internet och Intels tidigare enheter samt AMD:s bärbara processorer med integrerad grafik ser ut att ha redigt motstånd på ingång.

Intel förväntas sjösätta nästa generations integrerade grafikkretsar senare i år. Dessa sägs göra sin debut i processorfamiljen med kodnamnet Ice Lake. Nyligen har flera påstådda prestandasiffror för den kommande kretsen hittat sin väg ut på internet och visar på ett redigt kliv framåt jämfört med nuvarande Gen9 GT2-kretsar.

Dessa siffror sägs komma från vad som kommer att döpas till Intel Iris Graphics 940. Bilden nedanför jämför denna påstådda Iris 940 med Intels egna UHD Graphics 620 och skillnaden är svår att missa.

Intel UHD Graphics 620 vs Intel Iris Graphics 940

Överlag är den påstådda Gen11-kretsen omkring 75 procent snabbare, bortsett från testet ”Driver Overhead 2” där den faller bakom med nästan 34 procent.

Den påstådda Gen11 GT2-kretsen har även jämfört med AMD:s Ryzen 7 2700U med integrerad Vega 10-grafikkrets samt AMD:s APU-enhet Ryzen 5 2400G som kommer med en integrerad Vega 11-krets. Medans Gen11-kretsen lyckas springa om Vega 10-kretsen hamnar den dock inte riktigt på samma nivå som grafikkretsen hos Ryzen 5 2400G.

Klicka för att förstora. Intel Iris Plus Graphics 940 vs AMD Vega 10 och Vega 11.

Som vanligt när det kommer till obekräftad information är det vart att ta dessa siffror med en nypa salt. Klart står det att Gen11 följs inte helt överraskande upp med Gen12, samma arkitektur som Intels diskreta grafikkort kommer att byggas på. Exakt vad Gen11 kommer att erbjuda i prestandaväg återstår att se. Visar sig dessa siffror stämma däremot har Intel kanske hittat receptet för att utmana AMD och Nvidias produkter i samma segment.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Driver Overhead 2 mäter drivrutinens förmåga att att hantera antal grafik anrop/draw call, att det är mindre på Gen11 tyder troligen på en tidig drivrutin.
Tittar man lite enkelt på det så kan man nög säga att med en mogen drivrutin så kan övriga tester visa på en 33% ökning och då har dom gått förbi AMD’s senaste APU rätt bra!

Så kommer inte AMD med någon större förändring med nästa generation APU så är dom slagna på hemmaplan.