Det börjar dra ihop sig för lanseringen av AMD:s konsumentgrafikkort Radeon RX Vega och nu har vad som ryktas vara grafikkortens lanseringsschema läckt ut.

AMD:s senaste grafikarkitektur har nyligen gjort sitt första framträdande i form av Vega Frontier Edition, ett grafikkort som inriktar sig mer mot videoredigering och dylika uppgifter än spel. Dock har AMD bekräftat att de grafikkort baserade på arkitekturen Vega som riktar sig mer till gamers kommer att lanseras under Siggraph 2017 som hålls mellan den 30 juli och den 3 augusti.

Nu ryktas AMD:s lanseringsschema för dessa grafikkort som kommer att gå under namnet RX Vega ha läckt ut på internet. Värt att ha i åtanke är att ha en nypa salt redo tills det att AMD eller andra säkra källor bekräftar hur rätt detta lanseringsschema faktiskt är.

RX Vega lanseringsschema

Massproduktion under tidig höst

Enligt schemat ska ”Bill of Materials”, listan över material som behövs för tredjepartstillverkare att producera sina versioner av Vega-grafikkorten, ha skickats ut någon gång under juni månad.

Därefter pekar schemat på hur ingenjörsexemplar av olika tillverkare Vega-baserade grafikkort ska ha varit färdigställda omkring början av juli månad. Med tester utav de olika partnertillverkarnas kretskort kort därpå framåt mitten av juli.

Sedan framåt slutet av juli och början av augusti så ska de olika grafikkortsmodellerna som kommer att finnas tillgängliga att gå igenom sina slutgiltiga tester innan AMD skickar ut den första officiella iterationen av grafikkortens BIOS den 2 augusti.

Det är först efter utskicket av grafikkortens BIOS som massproduktionen kommer att starta. Notera att datumet för start av massproduktion saknas från schemat. Något som kan komma att betyda att vi får se en papperslansering under Siggraph, eller att endast grafikkort av referensdesign från AMD kommer att finnas tillgängliga direkt vid lanseringen.

Än en gång är det värt att ha en nypa salt redo.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid