Vad som sägs vara den absoluta värstingmodellen Radeon RX 6900 XTX från AMD har fastnat på bild. Det finns ett ”operativsystem” helt dedikerat till Tetris och Epic Game Store ger bort två speltitlar denna vecka.

Grafikkort, spel och till en viss mån operativsystem är vad som står på schemat för veckans Byte size. Bilder på vad som hävdas vara en potentiell toppmodell från AMD:s RX 6000-serie av grafikkort har nu hittat sin väg ut på internet. I samma veva har Epic Game Store lagt till två nya speltitlar som går att klicka hem utan kostnad. Sist och kanske även minst har en Youtube-profil av någon anledning skapat ett ”operativsystem” som inte gör något annat än att spela Tetris.

 

Radeon RX 6900 XTX?

Vad som påstås vara ännu en upplaga av Radeon RX 6900 i referensutförande från AMD har nu fastnat på bild. Det som skiljer denna modell och nuvarande RX 6900 XT åt ska vara den handplockade grafikprocessorn Navi 21 XTXH samt ett slutet vattenkylningssystem. Likt de lösningar AMD lanserade för tidigare grafikkort som Radeon R9 Fury X och Vega 64 LC.

Läs mer hos Wccftech.

 

Tetris-OS – Av någon anledning

Ett operativsystem dedikerat till att spela ett av de bäst säljande spelen någonsin finns nu tillgängligt. Ordet operativsystem kanske är lite att ta i då det i princip handlar om en kernel som kör spelet utanför något slags operativsystem på en dator men det låter inte lika bra enligt Youtube-profilen ”jdh”.

Läs mer hos Gizmodo.

 

EGS ger bort Alien Isolation och Hand of Fate 2

Fram till den 29 april kommer användare av Epic Game Store kunna klicka hem speltiteln Alien Isolation utan kostnad. Den som inte känner för att springa omkring på ett öde rymdskepp med en skitsur utomjording hack i häl kan också lägga till speltiteln Hand of Fate 2 i sitt bibliotek utan att öppna plånboken. Detta är något av ett hopkok sett till spelgenrer. Det är till en viss del ett lagom traditionellt RPG med en twist där slumpmässiga kort dras mellan varje bana för att bestämma exakt hur din resa kommer att se ut.

Läs mer hos Kitguru.

 

Apple AirTag är spårningsbricka med UWB-teknik

Om du lyckades missa att Apple höll ett event i veckan, missade du företagets lansering av spårningsbrickan Apple AirTag. Den lilla brickan inkluderar Bluetooth, NFC och UWB-teknik för att låta iPhone-användare spåra sina prylar. Den har alltså ingen inbyggd GPS men har faktiskt viss kompatibilitet med Android.

Läs mer hos vår systersajt Surfa.

 

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid