AMD sägs ha skickat ut ett brev med riktlinjer till återförsäljare inför lanseringen av RX 6000 och Ryzen 5000-serierna av komponenter. Detta i ett försök att motverka så kallade scalpers.

AMD har två stora produktlanseringar som inträffar inom kort. Dessa består av Ryzen 5000-serien av Zen 3-baserade processorer och RX 6000-seriens grafikkort även kallade ”Big Navi”. Nu hävdas företaget ha skickat ut ett brev med riktlinjer för återförsäljare inför de två lanseringarna. Dessa menas vara satta för att minimera risken för så kallade scalpers. Personer som köper upp nylanserade produkter för att sedan sälja dessa vidare till förhöjt pris för att tjäna pengar.

Det påstådda brevet som läckts av Youtube-kanalen RedGamingTech nämner att återförsäljare bland annat bör ta till extra metoder för att känna igen och blockera bots. Detta tillsammans med captchas och manuell bekräftelse av varje beställning från återförsäljarnas sida. Det nämner även att återförsäljare borde sätta en gräns på max en enhet per kund.

Huruvida denna information stämmer eller ej återstår att se. Varken AMD eller någon återförsäljare har gått ut med att dessa riktlinjer skulle vara äkta. Lanseringen av Ryzen 5000-serien kommer att inträffa den 5 november och den kommande generationen av grafikkort förväntas avtäckas den 28 oktober.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid