AMD:s kommande grafikkortsmodell Radeon RX 5700 XT ser ut att ha kört i testsviten 3DMarks syntetiska DirectX 12-test Time Spy och resultaten visar att AMD:s kommande enhet kan lägga sig inom slagavstånd från sin närmsta konkurrent RTX 2070 från Nvidia.

Det är lite mer än en vecka till lanseringen av AMD:s kommande grafikkortsmodeller ur RX 5700-familjen. AMD kommer att sjösätta två grafikkortsmodeller: RX 5700 och RX 5700 XT med den första som direkt konkurrent mot Nvidias RTX 2060 och den andra modellen med siktet inställt på RTX 2070.

Nu har vad som tros vara en RX 5700 XT-enhet hittats i databasen för 3DMark Time Spy. Det tog inte lång tid innan inlägget i databasen plockades bort, men inte förrän hemsidan Wccftech lyckades spara ett gäng skärmdumpar. Databasen visar inte själva namnet på enheten som står listad. Däremot framgår går det att det rör sig om en produkt från AMD och de klockfrekvenser som listats går i linje med vad RX 5700 XT borde visa.

Ovanstående bilder visar att denna namnlösa grafikkortsmodell lyckades kamma hem 8 719 grafikpoäng. Något som lägger denna enhet i samma område som Nvidias referensmodell av Geforce RTX 2070.

Det är inte lång tid kvar till att oberoende recensioner av AMD:s stundande grafikkortsmodeller börjar publiceras. Visar sig dessa siffror stämma kan AMD mycket väl ha lyckats med sitt mål att ge Nvidias RTX 2070 en värdig utmanare. Detta är dock något som återstår att se med säkerhet, väntan kommer dock inte att vara mycket längre.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid