Vi närmar oss lanseringen av AMD:s kommande grafikkortsmodeller Radeon RX 5700 och RX 5700 XT och nu har paketeringen för grafikkorten dykt upp på bild för att fresta den som ivrigt inväntar den 7 juli.

AMD kommer att sjösätta de första medlemmarna i Navi-familjen den 7 juli. De grafikkortsmodeller som kommer att lanseras bär namnen Radeon RX 5700 och Radeon RX 5700 XT. Båda modellerna baseras på grafikprocessorn ”Navi 10” som bygger på sju nanometers tillverkningsteknik. Dessa två modeller ska enligt AMD utmana Nvidias grafikkortsmodeller Geforce RTX 2060 och RTX 2070. Något som kan bli en intressant fight nu när Nvidia släppt lös sin RTX Super-serie.

Vi har sedan det officiella avtäckandet känt till specifikationerna för AMD:s två kommande grafikkort. Således finns det inte mycket förutom läckta prestandasiffror som alltid bör tas med en nypa salt att se fram mot innan den faktiska lanseringen äger rum. Dock har nu paketeringen för de kommande modellerna hittat sin väg ut på bild. Det är hemsidan Videocardz som lagt vantarna på bilderna och AMD ser ut att ha lagt mer energi än vanligt på enheternas kartonger.

Radeon RX 5700

Först ut har vi vad som blir instegsmodellen till Navi-arkitekturen som går vid namn RX 5700.

Radeon RX 5700 XT

Härnäst kommer det mer högpresterande syskonet som bortsett från den jubileumsversion som kommer att lanseras blir den mest kraftfulla Navi-baserade grafikkortsmodell vid lansering.

Radeon RX 5700 XT Anniversary Edition

Sist men inte mins har vi den tidigare nämnda jubileumsutgåvan Radeon RX 5700 XT Anniversary Edition som tagit fram som en del av AMD:s firande av att företaget existerat i 50 år. De enda tekniska specifikationerna som skiljer denna modell från basmodellen är att jubileumsutgåvan kommer med aningen uppskruvade klockfrekvenser från fabrik. Denna modell har även nyligen bekräftats bli tillgänglig i Sverige då AMD utökat räckvidden för sin egen webbshop. Den enda platsen där köpsugna kan få tag på denna utgåva av Radeon RX 5700 XT.

Jubileumsutgåvans paketering följer samma form som för basmodellen med grafikkortet placerat vertikalt inuti kartongen och med den nedre halvan av kartongen utformad efter grafikkortet i fråga med den lilla indenteringen i närheten av radialfläkten.

Spelar paketeringen av datorkomponenter någon roll för dig? Tycker du om att ha kartongerna prydligt uppställda på en hylla i datorhörnan, gömmer du kartongerna i en garderob eller åker de i återvinningen så fort bygget är klart? Låt oss veta i kommentarerna!

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid