Partnertillverkade modeller av AMD:s grafikkort Radeon RX 5700 och RX 5700 XT förväntas nå marknaden senare under augusti månad och nu har Asus RX 5700 ROG Strix och TUF-modeller fastnat på bild innan lanseringsdags.

I början av juli månad sjösatte AMD sin senaste grafikkortsserie i form av modellerna Radeon RX 5700 och RX 5700 XT. Till en början har det endast varit modeller med AMD:s referenskylare som funnits att tillgå, något som förväntas ändras senare under augusti månad.

Tidigare har vi sett några av AMD:s partnertillverkare som Asrock bekräfta lanseringsfönstret för tillverkarens modell RX 5700 Challenger. Även Powercolor har bekräftat den lägsta prislappen för företagets egentillverkare modeller.

Nu har två grafikkortsmodeller från Asus som båda sägs lanseras innan nästa månadsskifte hittat sina vägar ut på internet i form av en rad bilder publicerade av Hardware.info. Mer exakt rör det sig om Radeon RX 5700 ROG Strix och RX 5700 TUF  Gaming X3.

RX 5700 ROG Strix

Först ut har vi ROG Strix-modellen som väntas bli en av de mer högpresterande modellerna från tillverkaren. Vi kan se en kylaranordning som tar upp aningen mer än två interna expansionsplatser och som utrustats med tre axialfläktar för aktiv kylning. Utifrån ovanstående bilder kan vi även se att grafikkortet drivs av två 8-pin kontakter samt att Asus hållit på traditionen med en redig slev RGB-belysning omkring grafikkortets kylarhus och på plåten som täcker modellens ovansida. Sett till de videoanslutningar på grafikkortet rör det sig om tre DisplayPort och en ensam HDMI-anslutning.

RX 5700 TUF Gaming X3

Härnäst har vi grafikkortsmodellen som ska gå under namnet RX 5700 TUF Gaming X3. Även här ser vi tre axialfläktar monterade på en kylarlösning som även här tar upp över två expansionsplatser. TUF Gaming X3 drivs av 6-pin och en 8-pin kontakt och likt ROG Strix-modellen finns det RGB-belysning närvarande, dock på en inte lika tilltagen nivå.

RX 5700 Dual Evo & potentiella lanseringsdatum

Även en grafikkortsmodell kallad RX 5700 Dual Evo omnämns av Hardware.info. Däremot publicerades inga bilder på denna modell. Hemsidan hävdar sig även ha fått information angående de tre modellernas lanseringsdatum. RX 5700 ROG Strix sägs vara planerad för en lansering 16 augusti, RX 5700 TUF Gaming X3 påstås lanseras 23 augusti och Dual Evo-modellen sägs dyka upp den 30 augusti. Huruvida dessa lanseringsdatum visar sig stämma eller ej återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid