Den första bilden på en kommande variant av AMD:s ännu icke-bekräftade Radeon RX 5600 XT har nu dykt upp i form av en pressbild på Asrocks modell Radeon RX 5600 XT D3.

AMD:s grafikarkitektur Navi har än så länge dykt upp i två olika produktserier. Dessa inkluderar Radeon RX 5700-serien och Radeon RX 5500-serien. Det har däremot ryktats om att en tredje serie vid namn RX 5600 kommer att lanseras någon gång under 2020.

Nu ser dessa rykten ut att vara mer trovärdiga när en pressbild föreställandes RX 5600 XT D3 från Asrock ska ha läckt ut.

Bilden kommer från hemsidan Videocardz som även säger sig ha tagit reda på en del av grafikkortsmodellens specifikationer. Det hävdas röra sig om 2 304 streamprocessorer, 144 TMUs och möjligtvis 48 ROPs. Detta med sex gigabyte GDDR6-videominne över en 192-bit bred minnesbuss. Av förpackningen i ovanstående bild att döma är det dock endast minnesmängden som bekräftats.

I övrig ser Asrock ut att ha kombinerat ett relativt kompakt kretskort tillsammans med en rejält tilltagen kylaranordning utrustad med tre axialfläktar. Strömleveransen sker via en ensam 8-pin-kontakt och ”spelfrekvensen” hos RX 5600 XT D3 hävdas ligga på 1 560 MHz. Det vill säga den klockfrekvens användare kan förvänta sig att grafikkortets grafikprocessor för det mesta ligger på under spelsessioner.

Sett till de videoanslutningar denna grafikkortsvariant kommer utrustad med ska det röra sig om tre DisplayPort 1.2a och en ensam HDMI 2.0b.

I dagsläget finns det ingen bekräftad information angående när Asrock RX 5600 XT D3 kan tänkas landa på butikshyllorna. Däremot går årets CES-mässa av stapeln under nästa vecka. Ett tillfälle för både Asrock och andra partnertillverkare att möjligtvis visa upp vad som komma skall.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid