RunCore har nu lanserat en ny SSD-baserad lagringsenhet som med namnet Mini DOM är en ganska unik lösning. Mini DOM är marknadens första singel-chip SSD-lösning som i olika utförande kan erbjuda en lagringskapacitet på upp till 64GB i en storlek motsvarande din tumnagel.

RunCore har utvecklat tre olika modeller av sin Mini DOM SSD-enhet och alla förlitar sig på SATA 3,0 Gbps gränssnittet men med olika kontakter. En klassisk 22 pins SATA-kontakt likt dem vi ser på dagens 2,5-tums enheter är buffeln i familjen. RunCore levererar nämligen sin Mini DOM SSD även med en enklare 7 pins SATA DOM-kontakt i rakt eller vertikalt utförande. Dessa två enheter har med sin ensamma lagrings- och kontrollerkrets en yta inte mycket större än en vanlig tumnagel, eller motsvarande den SATA-port som används för att ansluta enheten.

RunCore siktar i första hand in sig på den krävande industrimarknaden och kommer med två olika specifikationer, den enda för konsumenter med ett temperaturspann på mellan 0℃ till 70℃ samt en industriklassad modell redo för temperaturer påmellan -40℃ till 85℃.

runcore_mini_dom_03

Lagringskapaciteten ligger på 2GB upp till 64GB och enheternas rSSD-lagringslösning har även en funktion för självförstörande av data, där en enkel knapptryckning ska kunna nollställa enheterna på viktig data som inte får komma i fel händer. Överföringshastigheterna ligger på upp till 113 MB/s vid läsning av data resp. 47 MB/s vid skrivning av data.

Minimala SSD-lösningar har många användningsområden och vi kan tänka oss ett flertal trevliga minisystem med RunCores nya Mini DOM SSD-enheter. Men med siktet inställt på militära system och integrerade lösningar är detta en kommersiell lösning vi nog får vänta på ett tag till.


Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
DjDiffJacob Hugossonn0pax Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
n0pax
Medlem
n0pax

om den som tar hårddisken och vill ha informationen för fel syften inte trycker på knappen ^^ : )

Jacob Hugosson
Medlem

Jag har en tendens att alltid råka komma emot fel saker, den där knappen är nog livsfarlig med mig i närheten… 😛

DjDiff
Medlem
DjDiff

Himla synd att man inte kunde baka in en begränsad strömmatning i SATA-kontakten när de specade den. Hade varit händigt för de här implementationerna. En matning i nivå med USB (5V/500mA) hade ju varit najs, inte minst för eSATA.