Nvidias svit av RTX-exklusiva tekniker expanderar och nu har företaget lanserat en betaversion av en mjukvara kallad RTX Voice som ska använda artificiell intelligens för att få bort oönskat bakgrundsljud och störningar i röstchattar.

Nvidia har nu rullat ut en RTX-teknik som inte fokuserar på att ändra grafikkvalitet, kantutjämning eller flådiga, realistiska reflektioner och skuggor. Den nya tekniken som nyligen lanserats i en betaversion fokuserar istället på att använda artificiell intelligens (AI) för att reducera störande brus och bakgrundsljud när det kommer till röstchatt.

RTX Voice ska enligt Nvidia inte bara hjälpa användares kamrater eller kollegor att få en klarare bild av användarens egen röst. Tekniken ska även fungera åt andra hållet och göra sig av med oönskat bakgrundsljud och störningar från andra. Detta utan krav på att andra användare måste använda sig av tekniken.

Inte helt förvånansvärt kommer tekniken inte att fungera på alla tillgängliga grafikkort. Den som vill testa RTX Voice kommer behöva ett grafikkort ur RTX 20-serien, Windows 10 som operativsystem och grafikdrivrutinen behöver vara av version 410.18 eller senare. Bland de program som den nya mjukvaran fungerar tillsammans med finns Cisco Webex, Zoom, Skype, Twitch, XSplit, OBS, Discord och Slack.

Betaversionen av denna nya mjukvara finns att ladda ned via Nvidias hemsida.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid