I vad som kan ses som ett någorlunda onödigt experiment har en RTX 3090-användare lyckats använda grafikkortets videominne för att installera och spela Crysis 3.

Att kunna spela Crysis 3 kanske inte är så värst imponerande i dagsläget. Däremot är det en annan sak när man nyttjar ett grafikkort med så pass mycket videominne att det kan husera alla spelfiler och faktiskt spela spelet samtidigt.

Detta är precis vad Twitter-användaren Strife212 gjort. Detta experiment genomfördes med hjälp av verktyget GpuRamDrive som lät användaren partitionera 15 gigabyte av videominnet för att husera spelet. Resterande nio gigabyte användes således för att faktiskt driva spelet.

Enligt Strife212 ska lösningen ha fungerat utan större problem. Användaren ska ha nått ett antal bildrutor per sekund (fps) på minst 75 och omkring 20 gigabyte videominne allt som allt ska ha använts under spelsessionen.

Värt att påpeka är att detta inte är någon form av ny, permanent lösning för att husera speltitlar. Då videominne inte håller kvar data när systemet väl har stängts av innebär det att Strife212 skulle behöva göra om hela processen igen om ytterligare experimentering önskas.

Huruvida experimentet ens var nödvändigt går att diskutera. Det är dock intressant att se ett grafikkort på egen hand lagra och driva en speltitel. RTX 3090 i detta fallet lyckades ge Strife212 en bra spelupplevelse i 4K-upplösning med väldigt höga grafikinställningar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid