Nvidias ännu obekräftade grafikkortsmodell Geforce RTX 3080 Ti dyker upp i ännu ett rykte som hävdar att tillverkaren ger enheter samma behandling som RTX 3060 fick. Det vill säga en blockad för dess prestanda när det kommer till brytning av kryptovalutor.

Nvidia har inte bekräftat att någon grafikkortsmodell vid namn Geforce RTX 3080 Ti existerar. Dock har det cirkulerat otaliga rykten angående denna enhet som sägs vara på väg. Från en början hävdades Nvidia utrusta enheten med lika många CUDA-kärnor som flaggskeppet RTX 3090. Den stora skillnaden skulle i princip vara att det ryktade grafikkortet utrustas med 20 gigabyte videominne istället för 24. Senare ryktades specifikationerna ha sänkts till 10 240 CUDA-kärnor och 12 gigabyte videominne.

Nu hävdar Twitter-profilen kopite7kimi att RTX 3080 Ti även kommer att få strypt prestanda när det kommer till brytning av kryptovaluta. Likt syskonet Geforce RTX 3060 som lanserades nyligen där Nvidia försökt göra enheten så oattraktiv som möjligt för kryptobrytare. Detta i vad som enligt Nvidia är ett försök att få ut fler Geforce-enheter till kunder som letar nya grafikkort till sina speldatorer.

Hur pass detta faktiskt kommer att stämma återstår att se. I sedvanlig ordning rekommenderas en nypa salt tillsammans med rykten och spekulationer. Den senaste uppsättningen rykten kring RTX 3080 Ti hävdar att det kommer med 10 240 CUDA-kärnor, 80 RT-kärnor, 320 Tensor-kärnor och 12 gigsbyte GDDR6X-videominne. Detta tillsammans med den kryptoblockering som nu hävdas sättas in av Nvidia. Grafikkortets existens har dock inte bekräftats eller avfärdats av Nvidia så i dagsläget kan vi bara vänta och se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid