Nvidias grafikkort RTX 3080 Ti har cirkulerat i en drös rykten den senaste tiden. Nu menar en ny rapport att lanseringen av den ryktade enheten har skjutits upp med en månad.

Under de senaste månaderna har rykten kring kommande Ampere-baserade grafikkort cirkulerat hejvilt. Bland de ryktade enheterna finns Geforce RTX 3080 Ti som sägs fylla gapet mellan Nvidias RTX 3080 och RTX 3090. Grafikkortsmodellens existens är inte bekräftad av Nvidia själva men har ryktats lansera någon gång under januari månad år 2021.

Denna lansering ska enligt Igor’s Lab ha skjutits upp till februari istället. Några exakta anledningar till detta drag från Nvidias sida nämns dock inte. Igor spekulerar däremot i att det har att göra med att Nvidia inte känner sig hotat av AMD:s senaste alster när det kommer till gaming i 4K-upplösning. Något som fått Nvidia att välja ett lite lugnare lanseringsschema.

Geforce RTX 3080 Ti hävdas komma med grafikprocessorn GA102-250. Denna ska likt RTX 3090 erbjuda 10 496 CUDA-kärnor, 82 RT-kärnor och 328 Tensor-kärnor samt texturenheter. Den stora skillnaden mellan de två modellerna sägs bli mängden videominne där RTX 3090 kommer utrustat med 24 GB och den ryktade modellen med 20 GB.

Andra rykten kring denna påstådda enhet är att den kommer att få samma riktpris som AMD:s flaggskepp RX 6900 XT på 999 dollar. Huruvida detta faktiskt stämmer och om grafikkortet faktiskt kommer att hitta sin väg till marknaden återstår fortfarande att se. Således rekommenderas en nypa salt med dessa rykten och spekulationer.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid