Tidigare rykten menade att Nvidia skulle sjösätta grafikkortsmodellen Geforce RTX 3080 Ti någon gång under januari eller februari månad. Nu hävdas det att den ännu icke-bekräftade enheten försenats på obestämd tid.

Nvidia har alldeles nyligen avtäckt grafikkortet Geforce RTX 3060. Detta är dock inte den enda nya modell som cirkulerat i rykten under de senaste månaderna. En grafikkortsmodell som ska fylla gapet mellan de existerande enheterna RTX 3080 och RTX 3090 har länge varit fokuspunkten i rykten och spekulationer. Nu rapporteras det dock att denna enhet inte längre har något bestämt lanseringsfönster alls.

Grafikkortet i fråga är Geforce RTX 3080 Ti. Denna enhet har tidigare ryktats lanseras någon gång under januari eller februari månad. Dock ska denna lansering har fått skjutas upp på obestämd tid enligt Gamers Nexus. Detta på grund av den fortsatta komponentbristen som varit ett faktum under en längre tid.

Hemsidans källor ska ha bekräftat att det ryktade grafikkortet fortfarande planeras att lanseras någon gång i framtiden. Däremot kommer detta inte hända förrän Nvidia kan möta efterfrågan på de redan lanserade grafikkortsmodellerna baserade på Ampere-arkitekturen.

Gamers Nexus menar även att planerade Super-modeller av existerande grafikkort också försenar i och med komponentbristen. I dagsläget har Nvidia dock inte bekräftat att varken RTX 3080 Ti eller några Super-upplagor av dagens Ampere-modeller faktiskt skulle vara på väg.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid