Nvidias RTX 30-serie består till en början av tre olika grafikkortsmodeller och nu påstås det fjärde syskonet kallat RTX 3060 Ti ha fått sina specifikationer röjda innan enheten ens har avtäckts.

Innan den initiala uppsättningen grafikkort ur Nvidias nyligen avtäckta RTX 30-serie landat på butikshyllorna ska specifikationerna för ännu ett kort ha röjts. Det rör sig om vad som sägs bära namnet Geforce RTX 3060 Ti som ser ut att lägga sig under RTX 3070 i prestanda och är mer fokuserat på mellansegmentet av marknaden.

Grafikkortet sägs komma bestyckat med grafikprocessorn GA104-200. Detta ska vara en nedskuren variant av samma grafikprocessor som syskonet RTX 3070 bygger på. De specifikationer som listats av hemsidan Videocardz menar att det ska röra sig om totalt 4 864 CUDA-kärnor, 152 Tensor-kärnor och 38 RT-kärnor.

Utöver detta hävdas modellen även komma utrustad med åtta gigabyte GDDR6-minne med 14 Gbps hastighet. Detta tillsammans med en 256-bit minessbuss ska resultera i en total minnesbandbredd på 448 GB/s.

Sett till strömkonsumtion listas RTX 3060 Ti med ett 40 W lägre TDP-värde. Något som kan resultera i att referensmodellen utrustas med en enkel 8-pin strömkontakt.

En nypa salt rekommenderas tillsammans med denna information. Nvidia har i skrivande stund inte nämnt några ytterligare grafikkortsmodeller ur RTX 30-serien. Även om det med största sannolikhet tillkommer ytterligare modeller vid ett senare tillfälle är modellnamn, prislappar och specifikationer i dagsläget oklart.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid