Efter en tids rykten och spekulationer har Nvidia fortfarande inte avtäckt grafikkortsmodellen RTX 3060 Ti. Däremot har dess specifikationer till synes röjts innan något officiellt avtäckande genom mjukvaran GPU-Z.

Den fjärde medlemmen i Nvidias Ampere-baserade Geforce RTX 30-familj har länge ryktats bli en modell kallad RTX 3060 Ti. Vi har fortfarande inte hört någon form av officiell bekräftelse från Nvidia angående grafikkortsmodellen. Däremot ser det nu ut som att dess specifikationer har röjts genom mjukvaran GPU-Z.

Enligt valideringen som skett i mjukvaran ska det röra sig om 4 864 CUDA-kärnor och en klockfrekvens på upp till 1,65 gigahertz. Detta resulterar i en maximal beräkningskraft på 16,2 TFLOPS. Omkring 25 procent lägre beräkningskraft än RTX 3070.

Sett till specifikationerna för videominnet ska det röra sig om samma uppsättning som hos storasyskonet RTX 3070. Det vill säga åtta gigabyte GDDR6-minne vid 14 Gbps med en minnesbuss på 256-bit.

Vi vet fortfarande inte när detta grafikkort kan komma att nå butikshyllorna. Dess riktpris och annan information är även det fortsatt oklart.
Huruvida Nvidia kommer att invänta något kommande event för att officiellt avtäcka enheten eller om det bara kommer röra sig om ett enkelt
pressmeddelande är även det något som återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid