MSI förbereder sitt flaggskeppsgrafikkort Geforce RTX 2080 Ti Lightning Z och dess kretskort har fastnat på bild tack vare två överklockare som även lyckats pressa grafikprocessorns klockfrekvenser till över 2,4 gigahertz.

Det råder ingen större brist på mängden utföranden som Nvidias senaste grafikkort baserade på grafikarkitekturen Turing kommer i. Dock har Nvidias partnertillverkare inte sjösatt alla sina planerade modeller.

En modell som ännu inte har fått ett officiellt lanseringsdatum är MSI:s flaggskeppskort RTX 2080 Ti Lightning Z. Däremot har bilder på modellens kretskort nu hittat sin väg ut på internet tack vare överklockarna ”Gunslinger” och ”Littleboy” som har fått möjligheten att pressa den kommande modellen till det yttersta redan innan dess officiella lansering.

Än så länge har inga bilder på den kompletta kylarlösningen för modellen dykt upp. Däremot kan vi tack vare ovanstående bilder se att modellerna utrustats med en VRM-lösning på 19 faser som placerats på båda sidorna av grafikprocessorn. Modellen får sin strömförsörjning från tre 8-pins PCIe-strömkontakter. Mot kretskortets bakre del kan vi se en platt värmespridare med en uppsättning kylflänsar och ett tillplattat värmeledande rör, förmodligen i koppar, som hjälper med att dra värme bort från kortets strömförsörjning.

Överklockarna Gunslinger och Littleboy har fått chansen att testa grafikkortet i förväg har båda lyckats nå över 2 450 megahertz (MHz) klockfrekvens på grafikprocessorn. Huruvida detta åstadkoms med den medföljande kylaren hos RTX 2080 Ti Lightning Z eller annan form av kylning har dock inte bekräftats.

Som tidigare nämnt har MSI inte avtäckts kortet officiellt och därmed finns inte heller något specifikt lanseringsdatum. Däremot spekuleras det i att MSI kan komma att visa upp modellen under årets CES-mässa i Las Vegas som går av stapeln under tisdagen den 8 januari och avslutas lördagen den 12 januari. NordicHardware kommer att vara på plats i Las Vegas, med lite tur kan vi komma att få ta en närmare titt på grafikkortet och se vad MSI har på gång.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid