Under den senaste tiden har ett märkbart antal rapporter om felaktiga grafikkort i form av Nvidia RTX 2080 Ti FE-grafikkort dykt upp. Nu har Nvidia bekräftat att det rör sig om tidiga produktionsexemplar som är i farozonen.

Oktober månad kantades av ett ökande antal rapporter om problemdrabbade grafikkortsmodeller baserade på Nvidias senaste grafikarkitektur Turing. Av rapporterna som dök upp på olika internetforum, till exempel Reddit, Techpowerup och Nvidias egna, att döma var det Nvidias referensmodell av RTX 2080 Ti som stod för de flesta problemen.

Redan i oktober blev problemen uppmärksammade av Nvidia. Företaget nämnde i ett utlåtande till Tom’s Hardware att kunder mycket riktigt upplevt problem med de nya grafikkorten. Nvidia menade även att det inte skulle vara i någon större utsträckning och att företaget arbetar tillsammans med kunder som drabbats av problem för att komma fram till en lösning.

Nu har Nvidia ytterligare en gång gått ut via sitt forum och förklarat läget lite mer ingående. Det är mycket riktigt problem med RTX 2080 Ti Founders Edition (FE), men endast ett mindre antal av alla tillverkade enheter.

Enligt foruminlägget ska det vara en uppsättning av RTX 2080 Ti FE-kort tillverkade i början av modellens livscykel som orsakar problemen. Det framgår inte exakt hur dessa enheter hittade sin väg ut till kunder, foruminlägget verkar däremot peka mot att det varit bristfällig kvalitetskontroll.

Nvidia har inte heller gått ut med exakt vad det är hos dessa specifika enheter som orsakar dessa problem för användare. I de rapporter om felande grafikkort har ett brett spektrum av problem omnämnts. Allt från artefakter i spel och film till blåskärmar och grafikkort som vägrat starta är några av punkterna som drabbade kunder tagit upp.

Nvidia avslutar sedan sitt korta foruminlägg med att uppmana användare som upplevt problem med sina grafikkort att ta kontakt med Nvidias support och att företaget är villigt att hjälpa drabbade kunder.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid