Den kommande tiden kantas med hårdvarulanseringar till höger och vänster, bland annat grafikkorten RX 5700 och RX 5700 XT från AMD och RTX 2070 Super från Nvidia och nu har dessa tre modeller hittats i prestandabasen för speltiteln Final Fantasy XV.

Juli månad ser ut att bli totalt knökfull av ny hårdvara på marknaden. AMD planerar att lansera den tredje generationens Ryzen-processorer samt en uppsättning nya grafikkort i form av Radeon RX 5000-familjen. Även Nvidia har nya enheter på väg med tre stycken ”Super”-grafikkort som ska lägga sig som mellanting bland företagets existerande RTX-familj.

Nu har AMD:s två kommande grafikkortsmodeller samt Nvidias RTX 2070 Super dykt upp i databasen för speltiteln Final Fantasy XV där alla tre modeller gått igenom tester i spelet vid 2 560 x 1 440 pixlars upplösning och grafikinställningarna på ”High”.

Enligt ovanstående siffror kan vi se att Geforce RTX 2070 Super lägger sig ett par hundra poäng bakom Pascal-baserade GTX 1080 Ti. Jämfört med vanliga RTX 2070 presterar Super-modellen omkring 15 procent i detta prestandatest. Huruvida denna prestandaökning kommer att bli något som gäller för andra speltitlar återstår dock att se. Nvidia förväntas avtäcka Super-familjen officiellt den 2 juli.

När det kommer till AMD:s Navi-familj lägger sig Radeon RX 5700 XT på omkring samma nivå som Nvidias GTX 1070 Ti. Det är en markant bit bakom Nvidias RTX 2070 som är den grafikkortsmodell AMD menar att den kommande XT-modellen ska utmana. Däremot är Final Fantasy XV ett spel som är generellt bättre optimerat för grafikkort från ”det gröna laget”. Rent generellt presterar RX 5700 XT omkring 10 procent bättre än RX 5700 i just detta test.

Ett ensamt test är inget definitivt svar

Värt att ha i åtanke är att det inte finns någon information kring de drivrutiner som använts för några av dessa tester. Likaså finns det ingen information angående resterande komponenter i de system dessa grafikkort varit en del av under dessa tester. Det är även ett ensamt prestandatest och således är det inte rekommenderat att se dessa siffror som en definitiv indikator på de kommande grafikkortsmodellernas generella prestanda. En nypa salt är vanligtvis rekommenderat tillsammans med prestandatester som läcker innan lanseringar och siffrorna för dessa tre grafikkortsmodeller är inget undantag.

Som tidigare nämnt förväntas Nvidia avtäcka ”Super”-grafikkorten under morgondagen. AMD har satt lanseringsdatumet för sina kommande grafikkortsmodeller till den 7 juli.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid