Vad som sägs vara en pressbild från Asus ROG avslöjar nu specifikationerna för den mobila varianten av Nvidias grafikkort Geforce RTX 2060 Super som ännu inte har avtäckts officiellt.

Under förra veckan lanserade Nvidia två nya grafikkortsmodeller för bärbara datorer. Mer exakt handlar det om tillverkarens RTX Super-serie som nu hittat sin väg till laptops. Först ut var modellerna RTX 2070 Super och RTX 2080 Super för den bärbara marknaden. Dessa ser dock ut att få sällskap av ännu ett syskon i framtiden.

Vad som sägs vara en läckt pressbild från tillverkaren Asus listar den bärbara varianten av Nvidias grafikkortsmodell RTX 2060 Super. En grafikkortsmodell som ännu inte har avtäckts officiellt.

Vad som troligtvis är en grund som utgörs av grafikprocessorn TU106 listas med 2 176 CUDA-kärnor.  Detta tillsammans med åtta gigabyte videominne vid 14 000 megahertz (MHz). Grafikprocessorns klockfrekvenser listas som 1 305 MHz basfrekvens och en maximal turbofrekvens på 1 485 MHz. Detta innebär samma minneshastigheter som hos modellens fullfjädrade variant för stationära datorer. Grafikprocessorns klockfrekvenser har dock fått sänkas från 1 470 MHz basfrekvens och 1 650 MHz turbofrekvens.

Asus listar inga TDP-värden för grafikkortsmodellerna i bilden. Däremot ligger den mobila varianten av RTX 2070 Super på 115 watt (W) och den mobila varianten av RTX 2060 (icke-Super) på 85 W. Något som kan ses som en fingervisning på att denna icke-bekräftade modell hamnar någonstans mittemellan.

Det återstår att se när RTX 2060 Super för laptops kommer att göra sin premiär. Huruvida Nvidia planerar att även erbjuda en Max-Q modell av grafikkortet är något som i skrivande stund är okänt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid