Enligt en ny rapport från kinesiska publikationen ITHome, har Nvidia dragit ner på eller avslutat produktionen av komponenter för företagets dyraste grafikkort för konsumenter. Planen är att flytta produktionen till den kommande RTX 30-serien. Det kan höja priserna på RTX 20-kort.

Nvidias kommande serie av grafikkort kan röra om i grytan, även för äldre modeller. För elektronik betyder ofta nya modeller och generationer att gamla modeller blir betydligt billigare. Denna gången pekar alltså rapporter på en relativt tidig avslutning av produktionen av RTX 20-komponenter som, i kombination med en påstått ökad efterfrågan från mining-branschen, kan ge en brist på grafikkort. De kort som sägs påverkas av produktionsstoppet är RTX 2070, 2070 Super, 2080 Super och 2080 Super.

RTX 2070 Super laptops

Bättre läge för RTX 30

Bristerna kan bli synliga så tidigt som under de kommande veckorna, rapporterar WCCFTech. Bristen på gamla grafikkort kan bli ett problem för datorbyggare men kan också öppna för bättre priser på de nya RTX 30-korten, som förhoppningsvis inte behöver hålla priserna uppe för att låta tillverkare göra sig av med stora lager av gamla kort. Med det sagt lär RTX 30-serien fortfarande kräva en hel del pengar, endast tack vare de beryktat ambitiösa komponenterna, när de sägs lanseras under början av hösten.

I nuläget finns inga nya uppgifter om produktionen av Nvidias billigare grafikkort, så som 1660 Super och RTX 2060. Det finns dock farhågor om att dessa ändå också kan påverkas av förändringar på mining-marknaden, som tidigare har visat sig ha stor betydelse för tillgängligheten och prissättningen på grafikkort.

Missa inte vår tidigare rapportering om Nvidia Ampere och RTX 30-serien.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Joakim Ågren

En ny mining boom tror jag inte på, vet inte varför de gör den bedömningen? Det tror jag hör till historien nu… Gängse rekommendation är att inte köpa ett RTX kort idag och äger man nått av de dyrare 2080 korten ska man sälja av medan de fortfarande har stort värde. Vi står ju inför en GPU revolution nu i höst/vinter 2020. Nu kommer Ray Tracing med storm även i mid range kort. En vanlig 3060 kommer förmodligen ligga på en 2080 nivå och toppmodellen kommer kanske ha dubbel Ray Tracing prestanda mot 2080Ti och 60% snabbare på rasterized. En… Läs hela »